Чемпіонат світу з мотокросу в класі МХ3 знову у Чернівцях

Чемпіонат світу з мотокросу в класі МХ3 знову у Чернівцях

18.04.2013, 17:14

У 2013 році Україна отримала право приймати Чемпіонат Світу з мотокросу не тільки на мотоциклах з коляскою, а ще й в класі МХ3 (до 650 см3). Змагання проходитимуть з 19 по 21 липня у м. Чернівці. Відповідне рішення було прийняте Міжнародною Федерацією Мотоспорту (FIM), до складу якої входять 108 країн світу.

FIM надало перевагу Чернівцям через те, що траса спортивного центру „Суперкрос” єдина в Україні, яка володіє ліцензією FIM на проведення Чемпіонатів Світу, має довжину 1750 м., 11 трамплінів, 18 поворотів та  стартову пряму довжиною 110 метрів.

Право приймати участь у Чемпіонаті Світу з мотокросу в класі МХ3 (до 650 см3) отримують по 8 найкращих спортсменів від кожної країни-учасниці. Очікується, що виборювати перемогу будуть мотокросмени з понад 25 країн, у тому числі й України.

Чернівецький етап Чемпіонату Світу відбудеться після хорватського, а естафету змагань прийматимуть Бразилія, Велика Британія, Чехія та Словаччина. Таким чином, гості змагань будуть спостерігати за безкомпромісною боротьбою найкращих спортсменів -  діючих чемпіонів та призерів Світу та Європи.

Домашній Чемпіонат світу – це рідкісний шанс для українських гонщиків поборотися за найвищі місця на п’єдесталі пошани, а для вітчизняних вболівальників – стати очевидцями незабутнього видовища – змагань світового рівня та підтримати наших спортсменів. Мотоциклетний спорт, як один із найвидовищніших та динамічних видів спорту, збирає на трасах змагань одну з найбільших глядацьких аудиторій України, Європи, світу.

Чернівці чекають на спортсменів та вболівальників!

Прес-офіс Чемпіонату Світу з Мотокросу в Чернівцях

Для додаткової інформації:

Георгій БОДГАРАШ, 0663684345

1