Чемпіон з боксу Олександр Усик подарував митрополиту Онуфрію власні боксерські рукавиці

Чемпіон з боксу Олександр Усик подарував митрополиту Онуфрію власні боксерські рукавиці

19.01.2018, 12:39

Митрополит Онуфрій зустрівся з відомим українським спортсменом, боксером Олександром Усиком. Зустріч відбулась у резиденції предстоятеля УПЦ (МП) на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Олександр Усик — професійний український боксер. Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO, олімпійський чемпіон (2012), чемпіон світу (2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України. Заслужений майстер спорту України.

Олександра Усика супроводжули його дружина Катерина Усик та тренер Сергій Ватаманюк. У зустрічі також взяв участь архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря).

Український боксер привітав предстоятеля з Різдвом Христовим та новорічними святами і подарував йому на згадку власні боксерські рукавиці з автографом.

Уславлений чемпіон розповів про свою професійну діяльність та попросив молитв у владики. Архіпастир побажав гостю здоров’я та Божого благословіння у спортивні діяльності, яка прославляє українську державу у світі.

Нещодавно, Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO Олександр Усик (13-0, 11 КО) відповів на питання про Крим на прес-конференції в Києві.

Українського боксера в черговий раз запитали, чи вважає він Крим частиною території України. Варто відзначити, що Усик народився в Сімферополі, де живуть його близькі.

"Я не був у Криму вже півроку. Відзначав свята в Києві зі своєю сім'єю. Я тут живу вже багато часу, дочка пішла в школу, діти - в садок. А в своє улюблене місто їжджу, тому що у мене там куми, близькі. Я там народився, там охрестився. Як кажуть, коли починаєш літати, не забувай, з ким ти повзав".

"Коли я готувався до бою проти Гловацький, до мене в Польщі приходили журналісти, теж, напевно, з вашого каналу"1+1" - прим.), і задавали ці питання. Я не папуга, щоб повторювати вам по сто раз - що, де, коли".

"Скажіть мені, будь ласка. Ось ваша мета - провокувати мене і говорити такі дурниці про мене. Щоб потім якісь люди з не зовсім нормальним мисленням говорили: "Ти пес, зрадник". Я когось зрадив з вас, що ви мені такі собачі питання задаєте?

Я представляю Україну в усьому світі. Прапор піднімається український. Гімн грає український. Ось моя відповідь вам, провокатори".

Нагадаємо, в 2016 році журналісти телеканалу "1+1" вже задавали Усику аналогічне питання. Тоді боксер відповів: "Крим - це Крим", що викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.

27 січня в Ризі відбудеться бій Усика проти чемпіона WBC Майріса Брієдіса (24-0, 18 КО) в рамках півфіналу World Boxing Super Series.

1