'Cаме скликання позачергової сесії Чернівецької міськради означає, що в більшості щось дуже негаразд', - Олексій Каспрук (оновлено)

"Cаме скликання позачергової сесії Чернівецької міськради означає, що в більшості щось дуже негаразд", - Олексій Каспрук (оновлено)

08.12.2011, 13:52

Сьогодні о 10:00 в сесійній залі міської ради скликається 16 позачергова сесія Чернівецької міської ради VІ скликання. Як інформує прес-центр міської ради, на розгляд сесії виносяться питання про зупинення дії окремих пунктів рішень попередньої (15-ї) сесії.

Скликання позачергової сесії Чернівецької міської ради пояснюють потребою подолати вето секретаря міської ради Віталія Михайлішина на рішення попередньої сесії. Прокоментувати, що саме стало справжньою причиною протистояння між в.о. мера  та депутатським корпусом "BukNEWS" попросив депутата міськради, голову фракції "Фронту змін" Олексія Каспрука.

 "Чесно кажучи, сам не до кінця розібрався в чому там суть. Наскільки мені відомо, вето накладено на рішення щодо якихось земельних питань, проголосованих на попередній сесії. Причому обидва ці питання були проголосовані в тій редакції, яку готували виконавчі органи  міської влади. Щобільше, навіть у тій редакції, яку погоджував голова земельної комісії. Тобто якби в проекті сесійного рішення звучало відмовити, а депутати раптом вирішили надати, тоді логіка в накладенні такого вето була. Але була прийнята та редакція, яку готувала міська рада. Чому раптом в.о. мера раптом на п'ятий день зрозумів, що це рішення не можна підписувати, а його треба ветувати, я це якраз хочу почути на позачерговій сесії міськради.

 За шість років праці в міській раді я, чесно кажучи, не пригадую, щоб по якимось невеличким земельним питанням накладалося вето. Чи свідчить це про протиріччя між групами впливу у більшості? Як вони вирішують питання – зрозуміло, що вони вирішують ці питання без нас,  тому я не можу цього коментувати і знати. Але повторюю ще раз: саме скликання позачергової сесії Чернівецької міськради означає, що щось дуже негаразд. Тому що в принципі – це ненормально".

Сайт chas.cv.ua з посиланням на власну інформацію  повідомив з цього приводу наступне: «За неякісну роботу треба відповідати» . Ці слова заступника голови Чернівецької міської ради Василя Тимофєєва ще недавно адресувалися голові фракції партії «Фронт змін» Олексію Каспруку. Сьогодні вже стосуються колег заступника. Зокрема, секретаря міськради Віталія Михайлішина, начальника юридичного управління Олександра Шиби та голови комісії з питань земельних відносин Олексія Редька. 

Це вони недавно підписували і погоджували рішення про надання в оренду до 2015 року землі по вул. Хотинській, 41-1 для влаштування автомобільного газозаправного пункту. Навіть ім’я орендаря Ахмета поміняли на Артур.

Це вони іншим рішенням погоджували надати дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки площею 0,18 га для житлового будівництва по вул. Винниченка, 90.
Вони мають стосунок до депутатської більшості у міськраді. Тому і регіонали, і бютівці, і нашисти проголосували за ці рішення.

Минуло 5 днів. Що за цей час сталося, поки що невідомо, але на ці пункти рішення паном Михайлішиним накладено вето. Тобто, за п’ять днів секретар міськради не погодився зі своєю думкою, яку мав раніше. І ще два професійні юристи також відмовляються від попереднього свого ж погодження. Тому тепер збирають позачергову сесію, аби вето подолати.

Знаючі люди кажуть, що у період погодження-ветування рішення хтось десь не виконав взятих зобов’язань. А далі — більше. Зокрема, лобістами цих заветованих питань стали два члени партії регіонів і її фракції у міськраді.

Напевне, регіонали вже не можуть поділити між собою міську землю. Не виключено, що інформація про майбутній розкол у фракції ПР відбувається саме через непорозуміння між її членами.

І насамкінець, згідно з регламентом та законом, ветуванню підлягає не тільки один пункт, а рішення у цілому. Тобто, згідно із законом, потрібно було заветувати два рішення міськради. А там було близько 50 пунктів, що стосувалися оренди, будівництва і земельних відносин. Люди не винні".

Веб-сайт цього зображення
Олексій Каспрук: frontzmin.ua