Бюджетних коштів і безкінечних «калимів» їм замало, головне – це якомога сильніше позбиткуватися над чернівчанами, або як розволочена вщент комуналка, як іржа, з’їла рейтинг Каспрука

Бюджетних коштів і безкінечних «калимів» їм замало, головне – це якомога сильніше позбиткуватися над чернівчанами, або як розволочена вщент комуналка, як іржа, з’їла рейтинг Каспрука

05.10.2020, 14:09

Чернівчанин розповів про поширену практику роботи чернівецьких ЖРЕПів, якими десятиріччями керують незмінні керівники, які насправді для городян часто нічого не роблять

- "Суть проблеми полягає у тому, що моя 93-річна бабуся уже не має сил самостійно дістатися ванної кімнати та скористатися ванною. Власне тому й зробив їй ремонт санвузла із заміною ванни на душову, рівень підлоги якої має бути такий, щоби туди міг безперешкодно заїхати інвалідний візок", - розповів чернівчанин Денис Раєвський. 

- "Для цього потрібно було замінити каналізаційний вивід, сполучений зі стояком. Аби не пошкодити старезний чавунний каналізаційний стояк (до «фінта Гройсмана» саме ЖРЕП мав би замінити його на пластиковий, здійснивши так званий плановий капітальний ремонт), звернувся до ЖРЕПу та його «незмінного рульового» Годжаєва Т.Ш. Пояснив, що потрібно лишень, щоби ЖРЕПівський сантехнік (який мав би знатися на старих чавунних трубах) забрав частину чавунного виводу – решту зроблю сам. Також попросив допомогти із вивезенням будівельного сміття.

- За обидві послуги, ясна річ, пообіцяв заплатити. У відповідь отримав однозначну відмову щодо вивезення сміття і телефон сантехніка ЖРЕПу, дві-три телефонні розмови з яким наштовхнули на думку про наявність у нього вад розумового розвитку та закінчилися ще однією відмовою. Мовляв, не для того він у ЖРЕпі працює, аби таким займатися…"

За словами чернівчанина, "за минулі 29 років незалежної Української Державі  дідусь (уже покійний учасник бойових дій та інвалід війни) та бабуся (інвалід І групи – його вдова) мабуть жодного разу не отримали у ЖРЕПі №4 якусь безкоштовну послугу. Заміна даху будинку, водопровідних стояків та лежаків, облаштування приміщення для лічильника тепла (і так далі) щоразу були пов’язані із необхідністю «скинутися» (на будматеріали, зварку, труби) для того, аби працівники ЖРЕПу виконали свою роботу. Роботу, за яку отримували зарплату за рахунок коштів міського бюджету. Тобто за рахунок усіх чернівчан – платників податків.

Весь цей час цим «диво-ЖРЕПом» керує у статусі головного інженера, а відтак начальника Годжаєв Тофік Шабанович, який уже очевидно асоціює комунальне підприємство зі своєю феодальною вотчиною, а людей, що проживають на «ввіреній» йому міською радою території – кріпаками, які приречені сплачувати щомісячну грошову повинність.
 
Не знаю, якими своїми «професійними» якостями цей кадровий дармоїд заслужив таку довіру у керівництва нашого міста і які знаходив «аргументи» на свою користь, коли щоразу «продовжував» свої трудові відносини з міською радою.
 
Власне, мене це не обходить. Водночас щиро обурює його нелюдське ставлення до потреб людей, які самостійно аж ніяк не можуть розв’язати проблеми, для надання допомоги у вирішенні яких існує цей грьобаний ЖРЕП".
 
Чернівчанин каже, "що хотів би почути від шановних високопосадовців міської ради, яким «громада довірила», відповідь на одне просте запитання: а НАХІБА нам, чернівчанам такі ЖРЕПи? З такими начальниками і такими сантехніками, якщо ми повинні ВСЕ робити самі? НАХІБА платити тому ЖРЕПу щомісячний оброк? І головне: ЯКУ відповідальність має понести Годжаєв Т.Ш. за своє відверто свинське ставлення до 93-річної бабці, яка вже навіть потелефонувати сама у той грьобаний ЖРЕП не може?!"
 
Отримати відповідь на це просте запитання тим більше важливо, бо, на думку Дениса Раєвськогоописана ситуація не є унікальною.
 
- "Щось підказує, що така бездіяльність та цинізм стали уже якоюсь «фірмовою фішкою» чернівецьких «годжаєвих» від комуналки... Комунальна вакханалія - таке от словосполучення найперше спадає на думку, – ні, найперше все ж таки спадають на думку інші словосполучення, – коли життя вимагає від уярмленого чернівецькими комунальниками містянина вирішити проблеми, які у розвинутих європейських містах вирішуються автоматично.
 
- Й щоразу стикаючись зі стійким небажанням комунальних служб виконувати якісь відмінні від нарахування собі заробітної плати функції, спадає на думку, що оці самі комунальні служби, «паразитуючи на тілі робітничого класу», дотримуються якось особливої садистської корпоративної етики. Тобто самих бюджетних грошей та безкінечних «калимів» їм замало: головне (!!!) – це якомога сильніше позбиткуватися над чернівчанами. Особливо над найбезпораднішими з них, самостверджуючись та підвищуючи свою «соціальну значимість» у такий крамольний спосіб…
 
- Водночас хотів би звернути на це відверте неподобство увагу нинішніх керівників та кураторів комунальної сфери нашого міста. Адже як на мене, саме розволочена вщент комуналка свого часу зіграла злий жарт із колишнім міським головою, давши в руки депутатському корпусу беззаперечні аргументи на користь відсторонення останнього. Ба більше – як іржа з’їла його хвалений рейтинг.
 
- Тому гадаю, що якщо керівники та куратори комунальної сфери нашого міста не дадуть принципову та жорстку оцінку відповідним безчинствам і не зроблять відповідні висновки (в тому числі організаційні), свою оцінку та свої висновки чернівчани зроблять уже наприкінці жовтня", - пише Денис Раєвський. 
 
ПРИМІТКА:
 
"Фінт Гройсмана" - передача багатоповерхівок із балансу місцевих рад фактично «у повітря» без проведення капітального ремонту мереж, фасадів та інших конструктивних елементів будинків коштом балансоутримувача - тобто тих же місцевих рад та утворених ними комунальних підприємств відповідного профілю.
 
На фото: «Тріумф Вакха» Корнеліса де Воса.
1