Бурега про затримання на хабарі свого заступника: «Це провокація»

Бурега про затримання на хабарі свого заступника: «Це провокація»

16.07.2013, 01:56

Голова Садгірської районної у місті ради Юрій Бугера не вірить у те, що його заступник Віталій Мальков вимагав у підприємця гроші за оформлення дозволу на облаштування виставки дитячих майданчиків.

Про це у понеділок на прес-конференції журналістам повідомив Юрій Бурега.

"Я знаю цю людину тільки з позитивного боку. Коли з’явилася ця інформація у пресі, мені не хотілося вірити в це. І не вірю я сьогодні, що ця людина могла робити ті речі, про які ми чули", - сказав керівник райради.

"Це є провокацією, - каже Бурега. - Але я не маю сьогодні ні доказів, що це так, або доказів, які можуть спростувати цю інформацію. Коли закінчиться слідство, ми матимемо можливість отримати інформацію з достовірних джерел. І знатимемо, що це і як це. Наразі ми можемо лише припускати, кому це потрібно. А наші припущення не можуть наразі базуватися на доказах".

"Те, що в пресі звучить, що заступник голови райради вимагав якихось преференцій за проведену роботу – не правда. Людина, яка пропонувала свої послуги по будівництву рекламного майданчика своєї фірми, мала би звертатися за дозволами не до райради, а в департамент містобудівного комплексу й земельних відносин. Бо виділення місць під дитячі майданчики - лише в компетенції архітектури та сесії міської ради. Тобто, якщо до вас хтось приходить і просить щось допомогти чи зробити і ви вимагаєте якихось преференцій, але розумієте, що це прохання знаходиться у компетенції зовсім інших людей, то ви просто підете до саме тієї людини, яка цим питанням займається і працює для того, щоб досягнути певного результату", - додав Ю. Бурега.

Водночас, голова райради запевнив, що хабара у підприємця ніхто не вимагав.

"Я знаю, що жодного слова про те, що хтось у когось щось вимагає, в аудіозаписах і документах не зафіксовано. Коли буде можливість бачити всі ті документи, ми вивчимо це питання", - сказав чиновник.

Розповів Юрій Бурега і про підприємця, який нібито давав хабара заступнику голови райради. Це – фірма "Світ дитинства", що юридично зареєстрована у Тернопільській області.

"Я у вільному доступі в Інтернеті знайшов інформацію про цього підприємця, - каже голова Садгірської райради. - Знайшов рішення суду від 2009 року про те, що ця фірма заборгувала вісім тисяч гривень готелю, в якому винаймає офіс. Крім того, є інформація про те, що раніше у цього підприємця хтось теж вимагав якісь преференції, неправомірну вигоду… Чомусь так стається, що в цієї людини постійно хтось щось вимагає".

"Сьогодні я при свідках телефонував до цієї людини і запрошував на цю прес-конференцію, - продовжує Ю. Бурега. – По тому телефону, який офіційно задекларовано, ніхто не піднімає слухавку. Але ми б із радістю готові почути і побачити, коли і де ці люди раніше будували дитячі майданчики".

За словами Юрія Буреги, нині Віталій Мальков перебуває у відпустці. Він не знаходився у слідчому ізоляторі, а рішенням судді була лише підписка про невиїзд.

Нагадаємо, минулого тижня міліція затримала заступника голови Садгірської районної в місті ради на хабарі. За інформацією прес-центру УМВС в області, чиновник вимагав і отримав 5 тисяч гривень від приватного підприємця за видачу дозволу.

Джерело: molbuk.ua

Коментар Захара Подкидишева щодо ситуації з затриманням заступника голови Сторожинецької РДА:

 Кадры решают всё?
Блоґ: Захар Подкидишев

Что не говорите, а двумя случаями взяток чиновниками райсоветов Черновцы прогремели на всю Украину.
Особо ретивые политиканы сразу стали намекать, что нити этого мирового взяточнического заговора тянутся к Ратуше. Ну а за всем этим, якобы, стоит сами знаете кто.
Позиция, безусловно, удобная: можно на всех углах кричать, что госаппарат прогнил насквозь, а рыба у нас вроде как гниёт с головы. Ну а попинать городскую власть в Черновцах это, можно сказать, святое дело.
При этом, люди, которые это всё видят, слышат и читают почему-то не хотят знать, кто же самом деле стоит за этими проворовавшимися чинушами.
Вот, замглавы Первомайского райсовета Владимир Шабан, погоревший на взятке в 100 тысяч долларов. Он шёл в райсовет под знамёнами ВО «Батькивщина». Вопросы ещё есть???
Замглавы Садгорского райсовета Виталий Мальков оказался рыбёшкой по-меньше, и спалился всего на пяти тысячах гривен. Но не стоит забывать, что должность свою он получил благодаря голосам «Батькивщины» и фронтовиков. А в прошлом созыве он эту же должность получил явно не без протекции тогдашнего мера Федорука.
Понятно, что оппозиционерам неудобно говорить о своих вороватых коллегах, вот и пытаются перевести стрелки.
Но факты вещь упрямая. Кадровая политика бютовцев и фронтовиков никогда не основывалась на объективных критериях, а всегда строилась по принципу круговой поруки. Так что политическую ответственность за действия этих людей несут Бурбак, Федорук, Каспрук и иже с ними. И нечего кивать на Ратушу, ведь это их, так сказать, оппозиционные кадры. А кадры ещё те.
И если они решают вопросы за такие деньги, то можно себе лишь представить за какие деньги решают вопросы их партийные покровители…

Джерело: z-podkydyshev.vkursi.com

1


КОМЕНТАРІ (2)

 Стовідсотково підстава порядної людини яка не угодна місцевим ригам. Зійде на них Божа кара.

avatar

Пересічний

15 липня 2013 22:00

Захар,ты молодец! РЕСПЕКТ за то,что пишешь правду о наших типа оппозиционерах.

Люди должны знать правду!!! Чтобы вся эта воровская федоруковско-бурбаковская  мразь не могла пудрить людям мозги своей фальшивостью

avatar

Захару Подкидишеву

16 липня 2013 01:07