Бурбаку цікаво, як голова Чернівецької районної ради - колишній правоохоронець буде співпрацювати зі своїм заступником Середюком, який є фігурантом кримінального провадження про хабарництво

Бурбаку цікаво, як голова Чернівецької районної ради - колишній правоохоронець буде співпрацювати зі своїм заступником Середюком, який є фігурантом кримінального провадження про хабарництво

22.12.2020, 19:31

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак в інтервю програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА відкрив таємниці кулуарних домовленостей новообраних місцевих депутатів.

– Три ради вже мають своїх голів: Чернівецька міська, районна та обласна. Почали працювати, провели перші засідання. Але найцікавіші події розгорталися в обласній раді. В один день там не встигли обрати голову і заступників і Ви одразу ж на ці події відреагували, зауваживши на коаліції ЄС та ОПЗЖ в обласній раді. Що ж там відбулося?

– Ми неодноразово обговорювали партизацію органів місцевого самоврядування та імперативний мандат, який почне діяти з жовтня наступного року. Вся та політика, яку ми бачимо у Верховній раді, перейде у місцеві ради. І це вже відбувається. Замість того, щоб тут, на місцях місцева влада займалася господаркою. Минулого тижня першим було засідання новообраної Чернівецької районної ради. Це надпотужне утворення із 6-ти районів. Але прикро, що жодних повноважень там не прописано. Разом з тим, спершу було б варто зареєструвати районну раду як юридичну особу, виготовити печатку, а вже потім призначати собі заступників. Бо зараз так виглядає, що Чернівецька районна рада у приймах, бо провела перше засідання у приміщенні обласної ради. Призначили 4 заступників замість 3. Це просто роздавання посад за домовленості про коаліцію. У вас ані приміщення, ані бюджету, ані печатки, ані реєстрації – ви маєте взяти 5 стільців і сидіти в коридорі обласної ради ухвалювати рішення. Тому цілком логічно було б зробити перерву у засіданні, визначитися, де буде бодай розміщена районна рада. Прикро, що розбудовою Чернівецької районної ради будуть займатися люди, яких я бачу вперше, крім Середюка, який вже трохи має хисту і досвіду роботи у Чернівецькій міській раді. Цікаво, як колишній працівник органів МВС та СБУ, а нині – голова районної ради, буде працювати зі своїм заступником, який фігурує у кримінальному провадженні про хабарництво? Мені цікаво, як чинний депутат Чернівецької міської ради Пуршага став чинним депутатом Чернівецької районної ради, не склавши попередній мандат? Але зараз на це не зважають.

Джерело: http://bukovyna.com.ua/koalitsiia-v-oblasnij-radi-ievropejska-solidarnist-opzzh/

1