Бурбаку прикро, що Роман Клічук, який каже, що 'Єдина альтернатива' виграла вибори до міської ради, тому повинна мати свого секретаря, такий самий принцип не сповідує в обласній раді'

Бурбаку прикро, що Роман Клічук, який каже, що "Єдина альтернатива" виграла вибори до міської ради, тому повинна мати свого секретаря, такий самий принцип не сповідує в обласній раді"

22.12.2020, 19:49

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак в інтервю програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА відкрив таємниці кулуарних домовленостей новообраних місцевих депутатів.

- У голосуванні за голову обласної ради є ОПЗЖ, ЄС, Єдина альтернатива (нова партія, яка грає разом з ОПЗЖ – цікаво) і Аграрна партія. Для області це буде погано, тому що партія влади, яка набрала найбільшу підтримку виборців і отримала найбільше мандатів, заслуговує мати свого спікера. Прикро, що пан Роман Клічук, який каже, що вони виграли вибори до міської ради і повинні мати свого секретаря, такий же принцип в обласній раді не сповідує.

- Я подивився, як проходила сесія Чернівецької міської ради, де були присутні лише 26 з 42 депутатів – такого не було ніколи. Перша сесія, де був новообраний міський голова – не прийшли 3 фракції. Ми бачимо, що з кожного питання Роману Клічуку доведеться домовлятися з усіма. І те, що він декларував і, я переконаний, щиро хоче змінити у Чернівцях, буде розбиватися об скелю політичних домовленостей. Комусь щось треба пообіцяти, щось пролобіювати, десь око прикрити. Тобто ми побачимо каденцію договорняків. Щодня міський голова, замість того, щоб займатися господаркою, буде змушений розрулювати всі ці домовленості. І тут мінус в тому, що їм бракує досвіду у таких домовленостях.

- І тепер мені цікаво, як Михайло Вікторович Павлюк, який був в.о. голови Чернівецької ОДА, мав публічні конфлікти з головою Сокирянської райради, сьогодні так щиро проголосував і його фракція віддала голоси за представника «Аграрної партії». Це – справжнє обличчя Європейської солідарності у Чернівецькій області. Ще одне підтвердження ми отримаємо, коли буде розподіл посад у Чернівецькій міській раді.

 
Джерело: http://bukovyna.com.ua/koalitsiia-v-oblasnij-radi-ievropejska-solidarnist-opzzh/

1