Бурбаку і Федоруку прикро, що деякі земляки-нардепи проігнорували або не підтримали Виборчий кодекс, який передбачає відкриті списки

Бурбаку і Федоруку прикро, що деякі земляки-нардепи проігнорували або не підтримали Виборчий кодекс, який передбачає відкриті списки

11.07.2019, 14:27

Незважаючи на те, що передвиборчі перегони у самому розпалі і більшість народних депутатів, прогулюючи пленарні засідання Верховної Ради, раптом «згадали» про своїх виборців на округах, ми з колегами продовжуємо працювати у стінах парламенту на благо українського народу.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Микола Федорук. 

Сьогодні парламент ухвалив важливе рішення – Виборчий кодекс, який передбачає відкриті списки.

Він поєднав у собі п’ять виборчих законодавств: про вибори президента, народних депутатів, про місцеві вибори, про Центральну виборчу комісію та про державний реєстр виборців.

- Разом зі своїм колегою-нардепом Максимом Бурбаком підтримали ухвалення цього важливого документу, адже вважаємо це голосування своїм обов’язком перед громадою та всією Україною.

- Дуже сумно, що деякі наші земляки-нардепи проігнорували або відмовились підтримати цей проект закону, - каже Микола Федорук. 

- Я переконаний, що цей парламент один з найкращих в історії незалежної України, - підтримав колегу Максим Бурбак. - Ми прийняли багато революційних рішень. Сьогодні - Виборчий кодекс: відкриті виборчі списки і ліквідація мажоритарної системи. Це обіцянки багатьох політичних сил. Тому очікуємо, що президент не затягуватиме із підписанням Виборчого кодексу.

1