Бурбак: Земля в Україні може належати тільки українським громадянам

Бурбак: Земля в Україні може належати тільки українським громадянам

25.01.2019, 10:24

Народний депутат України Максим Бурбак пояснив, чому пропонував продовжити земельний мораторій до 1 липня 2010 року.

-        Ми ввійшли у виборчі перегони. Чимало кандидатів-демагогів, які будують свою виборчу кампанію на популізмі, будуть розповідати про те, що хочуть забрати у людей останній скарб, селяни нічого не отримають, західні капіталісти зроблять нас кріпаками. Для того, щоб людьми не маніпулювали, щоб уся країна не стала заручником отримання дешевих політичних дивідендів я зареєстрував цей законопроект.

-        Мусимо пройти президентські і парламентські вибори, створити новий коаліційний уряд, який, прогнозую це вже зараз, буде створити непросто. Це видно вже зараз, що до Верховної Ради може пройти дуже багато популістів. Нас чекає спікеріада, обрання прем’єра… Тоді вже новий уряд має розробити закон про вільний обіг земель, з чіткими і прозорими процедурами, проголосувати за нього новим складом ради і тільки після цього знімати мораторій.

-        Позиція «Народного фронту» дуже проста: земля в Україні може належати тільки українським громадянам, має бути законодавчо визначено обмеження кількості землі, яка може перебувати в руках одного власника… Усе це відповідальність вже нового уряду. Тому я голосував за продовження мораторію. Хоча особисто є прихильником вільного обігу земель.

1