Бурбак здивований, чому Порошенко хоче розслідувати фальсифікації на виборах в ОТГ, але не бачить справи Білика

Бурбак здивований, чому Порошенко хоче розслідувати фальсифікації на виборах в ОТГ, але не бачить справи Білика

02.05.2018, 22:36

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував вимогу Президента України Петра Порошенка розслідувати факти фальсифікацій під час останніх виборів в ОТГ

- Чому тільки розслідувати факти фальсифікацій під час останніх виборів в ОТГ ? Є ганебний приклад справи Білика з фракції Василя Продана в Чернівецькій міськраді. Я переконаний, що перебування політичної сили в родинних відносинах з нардепами з БПП також не дає політичного захисту від кримінального переслідування, - заявив парламентар. 
 
Нагадаємо, Порошенко закликав правоохоронців розслідувати підкуп виборців на виборах у ОТГ: "Щоб кожен, хто скоїв цей злочин проти демократії, опинився у в'язниці".
 
Президент України Петро Порошенко закликає правоохоронців довести до кінця розслідування злочинів, пов'язаних із підкупом виборців на виборах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Не можу залишити без уваги вибори до об'єднаних територіальних громад, які відбулися минулої неділі. Я дуже занепокоєний кількістю фактів підкупу виборців із боку окремих політичних сил. Для мене, як для президента, як гаранта конституційних прав і свобод громадян, зокрема і виборчих прав, це абсолютно неприпустимо", - сказав президент на засіданні Ради національної безпеки та оборони України в середу, яке транслювали українські телеканали.

"Я б дуже попросив Національну поліцію, Генеральну прокуратуру, Службу безпеки України довести до кінця - щоб кожен, хто скоїв цей злочин проти демократії, опинився у в'язниці", - додав він.

Крім того, президент наголосив, що перебування політичної сили в опозиції не дає політичного захисту від кримінального переслідування. 

Читайте також: Бурбак прогнозує реальні тюремні строки за чернівецьке «ноу-хау» на виборах з червоними ручками у студентських гуртожитках

Також глава держави підтримав необхідність законодавчого посилення відповідальності за порушення виборчих прав. Зокрема, він повідомив, що законопроект, який раніше був внесений урядом, буде розглянуто на Національній раді реформ.

"Необхідно, щоб покарання за ці злочини були невідворотними", - сказав він. 

1