Бурбак запевняє, що мільйони для бюджетників Буковини виділили депутати, а Папієву в уряді розподілили найменше, бо такий, певно, 'авторитет наших очільників у столиці'

Бурбак запевняє, що мільйони для бюджетників Буковини виділили депутати, а Папієву в уряді розподілили найменше, бо такий, певно, "авторитет наших очільників у столиці"

07.11.2013, 16:53

Ситуацію з затримкою виплати зарплати працівникам бюджетної сфери також прокоментував народний депутат України Максим Бурбак:

- Хочу вкотре повернутись до ганебних фактів затримки виплати зарплати працівникам бюджетної сфери. Нарешті отримав дуже цікавий документ, який підтверджує те, що фінанси України знаходяться на межі колапсу, а уряд покращувачів на чолі з Азаровим та їх поплічники на місцях (голови ОДА зі своїми заступниками), відверто кажучи, брешуть народу України.

Ще 9 жовтня цього року було прийняте розпорядження Кабміну про перерозподіл деяких видатків держбюджету для оплати праці. Профільний комітет ВР розглянув його лише 23 жовтня, хоча треба було лише через вулицю перенести. Просто в уряду немає грошей і вони тягнуть час. Те  саме робиться і на місцях.

Голова Чернівецької ОДА Папієв одразу поширив інформацію, що він привіз зі столиці 43 млн. Цікаво, шо він до того персонально має? Депутати ВР проголосували та гроші пішли на місця. Слід зазначити, що розпорядженням передбачено тижневий строк для розподілу цих грошей обласною владою між місцевими бюджетами. Але не так сталось як гадалось. Треба й тут тягнути час (про ситуацію в казначействі ми вже говорили не один раз). Він переймався в цей час лише проведенням піар-акції ПР в Чернівцях. А невчасна виплата грошей працівникам бюджетної сфери його ніяк не турбувала. Не царське це діло. Лише 4 листопада відбулась сесія Чернівецької облради, де ділили ці крихти. Прикро, що наша область отримала найменше. Певно, такий авторитет наших очільників у столиці.

P.S. Гадаю, що на відрядженнях Папієва до Києва можна було б суттєво заощадити бюджетні кошти. Величезну діру в обласному бюджеті вони точно не перекриють, але це вже інше питання...

1