Бурбак закликав депутатів облради висловити недовіру Папієву й Гайничеру (+відео)

Бурбак закликав депутатів облради висловити недовіру Папієву й Гайничеру (+відео)

23.12.2013, 18:20

Народний депутат Максим Бурбак розкритикував Чернівецьку облраду, бо її обранці не ухвалили звернення до президента й уряду з вимогою їхньої відставки через силовий розгін Євромайдану 30 листопада.

Про це у понеділок Бурбак заявив з трибуни сесійної зали обласної ради, передає кореспондент molbuk.ua



"Страусина" політика чинної влади в Чернівцях просто шкодить іміджу Чернівецької області. Це – єдина область в західному регіоні, яка не прийняла бодай якогось рішення. Ви говорили, що буковинці підтримують Партію регіонів. То чому ви не зібралися на позачергову сесію (3 грудня, - авт.)? У вас же є більшість, і ви не підтримали рух президента? Чому ви не зібралися? Бо боїтесь? Хто дав вам право виступати на Антимайдані та говорити від імені буковинської громади? Вся Буковина на вічі підтримала євроінтеграцію", - заявив у своєму емоційному виступі нардеп.

Крім того, Максим Бурбак запропонував депутатам розглянути питання про недовіру губернатору та голові облради.

"Шановні депутати, я пропоную розглянути питання про недовіру голові ОДА та обласної ради, які вбили останніх цвях в труну місцевого самоврядування", - сказав він.

Натомість, голова обласної ради Михайло Гайничеру відповів нардепу, що обласна рада не має повноважень втручатися в діяльність Верховної Ради.

"Обласна рада дуже чутливо ставиться до тих питань, які належать до нашої компетенції і не до нашої компетенції. І те, що ми розглядаємо – і обласна рада, і районні ради – ті питання, які в межах нашої компетентності, це говорить зрілість нашої громади. Ми не втручаємось в діяльність Верховної Ради. Треба бути коректними до рад вищого рівня", - сказав Гайничеру.

Нагадаємо, сьогодні охорона заборонила заходити до сесійної зали обласної ради помічнику нардепа Руслану Панчишину, який мав зачитати резолюцію про відставку губернатора Михайла Папієва, яку нещодавно прийняла громада на Народному віче у Новодністровську.

3 грудня депутати обласної ради не змогли зібратися на позачергову сесію, на якій мало розглядатися питання про звернення депутатів до президента та уряду.

Джерело: moluk.ua

1