Федорук і Бурбак ходили на Антимайдан, Бурбак допоміг визволити журналістів 5 каналу, яких побив «Беркут»

Федорук і Бурбак ходили на Антимайдан, Бурбак допоміг визволити журналістів 5 каналу, яких побив «Беркут»

18.02.2014, 12:08

Бурбак допоміг визволити журналістів 5 каналу, яких побив «Беркут» і забирав в автозак


Бійці спецпідрозділу "Беркут" побили знімальну групу 5 каналу. Під "роздачу" потрапили журналіст Азад Сафаров та оператор. Про це у Facebook повідомив журналіст. "Ну що. Нас з оператором віддубасили беркутівці. Розтрощили камеру, мікрофон. Кричав, що ми журналісти. Сказали, що їм по х..й. і мотузили далі. Вже саджали в автозак. Депутати бютівці визволили", - написав журналіст.

Знімальну групу 5 каналу допоміг звільнити із рук "беркутівців" депутат від ВО "Батьківщина" Максим Бурбак. Він розповів журналісту molbuk.ua про те, як це відбувалося.

"Ми пішли до готелю "Національного". До нас надійшла інформація, що там багато поранених і їх кидають в автозак. Наш депутат викинула з автозаку з-за керма міліцію, щоб вони не рухались нікуди. А потім ми вимагали від "Беркута" відкрити автозак, щоб подивитися, чи є там поранені. Під час цього бійці знову підводили людей, і тоді я побачив цього журналіста. А ми з ним знайомі кулуарно. Правоохоронець підбігає, а я йому кричу: "Що ти робиш, це ж преса!". "А мені пох..р, що це преса!", - відповів він мені.

Користуючись фізичною і масовою перевагою, мені все-таки вдалося відбити їх. До честі того журналіста, він зразу повідомив, що його колегу-оператора теж тягнуть. Їх побили, незважаючи на те, що вони показували посвідчення. Били, камеру розтрощили… Міліція діяла просто як варвари, садисти, фашисти… Добре, що неподалік знаходиться наш готель. Я запросив їх до себе в номер, щоб вони помилися і привели себе до порядку. Єдиним рятівним остовом нині є Верховна Рада. Я запропонував їм піти до парламенту, супроводжував їх. Тепер вони знаходяться тут", - розповів по телефону Бурбак.

Опозиційні нардепи від Буковини також ходили  до людей на Антимайдан.

В мережі YouTube з’явилося відео користувача Dmitriy Chigrin, на якому видно, як депутати від ВО "Батьківщина" Максим Бурбак, Олександр Фищук та Микола Федорук спілкуються з прихильниками провладної політичної сили.

На відео також видно, як Максим Бурбак та Микола Федорук емоційно переконують людей у тому, що ті даремно стоять за Партію регіонів.

 

Після відмови спікера реєструвати конституційну постанову опозиція заблокувала президію Верховної Ради

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив народний депутат від «Батьківщини» Максим Бурбак:

"Блокуємо поки не зареєструють постанову по Конституції".

«Після того, як стало зрозуміло, що Рибак ні за яких умов не зареєструє опозиційну постанову, ми заблокували президію», - написав інший депутат Олександр Бригинець у своєму «Твіттері».

"Блокуємо Раду,бо Рибак не реєструє опозиційні постанови. Наших людей навколо Ради більше 50 тисяч. Море тітушок і міліції теж. Біля ради працює три групи провокаторів з Росії,але це вже нікого не дивує і не лякає", - додав нардеп від "Батьківщини" Микола Княжицький.

Депутати розташувалися навколо трибуни, і у президії.

Народный депутат от Батькивщины Александра Кужель, сидя на месте спикера в заблокированном президиуме парламента, заявила, что Верховная Рада не будет работать до тех пор, пока проект постановления по возврату к Конституции-2004 года не будет зарегистрирован.

Тягнибок пояснил, что ни в решении Конституционного суда Украины от 2010 года, ни в каком-либо другом документе не зафиксирован возврат к Конституции в редакции 1996 года. "Поэтому де-факто мы должны жить по Конституции 2004 года и этот политико-правовой акт (проект постановления, - ред.), за который должны были бы проголосовать в парламенте, который бы зафиксировал, что мы сейчас живем по Конституции 2004 года", - сказал Тягнибок.

Рибак сказав, що ні в якому разі не зареєструє проект Постанови про повернення до Конституції 2004, оскільки він мусить сьогодні відкрити сесію ВР і оголосити, що опозиція нічого не подала і розглядати нічого.

Про це повідомив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Олександр Бригинець, який разом з іншими опозиційними депутатами намагається зареєструвати відповідний проект Постанови.

«Насправді, ми вже кілька днів намагаємося зареєструвати проект Постанови, але всі або вмерли, або полетіли в космос, або просто регіонали. Кажуть, В. Рибак дав команду не реєструвати його і, що документи замість реєстрації передали керівництву. А керівник Апарату ВР В. Зайчук розводить руками, киває на В. Рибака», - розповів О.Бригинець.

Черговий при спробі нардепів потрапити до В. Рибака нікого не пускав. Всередину кабінету вдалося потрапити тільки народній депутатці О. Кужель.

Як відомо, опозиція зранку вмовляє голову Верховної Ради зареєструвати зміни до Конституції, поки що безрезультатно.

Учасників "мирного наступу" Євромайдану не пускають під Раду. З іншого боку, прихильників Партії регіонів пустили фактично до будівлі Ради. Вулиця Грушевського перекрита автобусами та кордонами силовиків, повідомляє ТСН.

Учасників Євромайдану не пускають до будівлі, біля якої вони збиралися впливати на народних обранців, щоб ті повернули Конституції-2004 та покарали винних у розгонах мітингувальників.

Нагадаємо, що Євромайдан у столиці оголосив мобілізацію та пішов у "наступ" на Раду. Протестувальники вирушили в "мирний наступ".

У районі Верховної Ради мітингувальники прорвали міліцейський кордон. Про це повідомляє Українська правда з поиланням на "Інтерфакс-Україна". На перетині вулиць Грушевського і Кріпосного валу декілька учасників мітингу вилізли на автомобілі, що перегороджують дорогу і витіснили звідти бійців Внутрішніх військ. Деякі члени самооборони в масках намагалися залишити натиск і усували найбільш активних мітингувальників.

На даний момент мітингувальники подолали автомобілі і прорвали оточення службовців Внутрішніх військ. З боку внутрішніх військ біля Верховної Ради підтягнувся "Беркут". Чути вибухи петард, в хід пішли палиці.

Мітингувальники проникли в автомобіль, який перекривав проїзд по вул.Грушевського, завели його і від'їхали, звільнивши проїжджу частину. Разом з тим, на проїжджій частині залишаються ще 2 автомобіля.

Мітингувальники поступово проходять за огорожу і намагаються розблокувати вулицю Грушевського. Самооборона утворила власний кордон перед ВВ-шниками, очевидно щоб не було провокацій.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Ну лизнул так лизнул ! Молодець Юра !

avatar

До Чорнея

18 лютого 2014 11:25

Чорней Юра ти вже дістав з своїм підлабузництвом до Бурбака і Мунтяна. Стань накінець чесним журналістом і обєктивним, а не продажним слюнтяєм. Гроші це не все.

avatar

Sd

18 лютого 2014 14:02

До першого і другого. Найбільший "зализувач" одного місця у Бурбака - кобевко. Він за Бурбака - навіть всіх "своїх" топить. Це ще той .ополиз. А ви про Чорнея... Слабо...

avatar

Юрій

18 лютого 2014 15:57

Вот такой Брюс Виллис наш Бурбак. Только Брюс депутатским удостверением не защищался.

avatar

михаил

18 лютого 2014 20:35

Может черновчанам повезет и шальная пуля встретит задницу Максима и Миколки?

Вот праздник был бы! Все Черновцы были бы рады!

avatar

пуля не дура

18 лютого 2014 21:04