Бурбак і Федорук з однопартійцями 'Народного фронту' вшанували пам'ять жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику 'Биківнянські могили' (+ВІДЕО)

Бурбак і Федорук з однопартійцями "Народного фронту" вшанували пам'ять жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" (+ВІДЕО)

19.05.2019, 11:47

Кількість жертв політичних репресій в Україні – це важкі цифри.

Розстріляні, вислані на каторгу, в заслання, в табори, ув'язнені в тюрмах, в психіатричних закладах. Зруйновані сім’ї, сплюндрована пам'ять, знищений цвіт нації.

- Цього ніколи не можна забувати. Цей біль - в нашій крові, в нашій ДНК. Цей біль українці повинні пам'ятати і відчувати завжди. Щоб ніколи більше не допустити знищення України, її патріотів, її цвіту. Під будь-якими гаслами і будь-якими методами. 

Про це заявив народний депутат України Максим Бурбак. 

З однопартійцями "Народного фронту" вшанували пам'ять жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили".

 

- 19 травня - день великої трагедії української нації, коли московський більшовицький режим винищував інтелігенцію, розум і душу України. І ця історична трагедія має паралелі сьогодні. Коли піднімається питання скасування декомунізації, це що означає? Що наступники Сталіна вирішили увіковічити в пам’яті українського народу тих, які вбивали українців? - риторично поцікавився екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

- Ми прийняли рішення про відновлення історичної справедливості. І зараз цю історичну справедливість треба захищати.

- Наступники Сталіна, які сидять у Москві у вигляді путінського режиму, продовжують спроби знищити Україну. Тому зупинити реванш – це в першу чергу не дати можливості Росії відновити свої історичні постаті в Україні, а нам, українцям, ні в якому випадку не бути ураженими цією заразою російської пропаганди. Свою гідність треба відстоювати, нашу українську історію треба добре пам’ятати. І знати про те, що ми йдемо правильним шляхом, який ще треба буде захищати.

1