Бурбак з друзями-підприємцями відгукнулися на заклик Віталія Другановського допомогти чернівецьким лікарням апаратами ШВЛ (ОНОВЛЕНО)

Бурбак з друзями-підприємцями відгукнулися на заклик Віталія Другановського допомогти чернівецьким лікарням апаратами ШВЛ (ОНОВЛЕНО)

28.04.2020, 13:39

Сьогодні лікарні Буковини отримали нові сучасні апарати штучної вентиляції легень від чернівецьких бізнесменів-меценатів та народного депутата України VII-VIII скликань Максима Бурбака.

Передача обладнання відбулася біля центрального входу до Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги. Як розповів керівник медзакладу Олександр Грушко, потреба в таких апаратах є у всіх лікарнях.

І хоч ЛШМД Чернівців не приймає хворих на COVID-19, проте на неї зросло навантаження у зв’язку з перенаправленням хворих з інших лікарень. І такі апарати потрібні в реанімаційних відділеннях для людей після різноманітних операцій.

За словами екс-нардепа, два апарати передано цьому медичному закладу, ще два – міській лікарні №1. Крім того, один апарат ШВЛ подарували дитячій лікарні.

Максим Бурбак подякував благодійникам з Чернівців Олександру Єремічуку, В’ячеславу Черненку та Віталію Другановському за те, що долучилися до допомоги лікарням Буковини під час епідемії коронавірусу. 

Крім того політик закликав представників влади на Буковині об’єднатися і думати про вихід з карантину та про те, як область має жити далі.

“Зараз не важливо говорити кожного вечора з телеефірів скільки захворіло і скільки вилікувалося. Як “зведення Лєвітана” під час Другої світової війни. Треба діяти. А натомість ми бачимо, що зводять людей на мітинги, аби  розхитати політичну ситуацію в місті. Цього не можна робити. Тому я ще раз звертаюся до всіх з проханням об’єднатися, адже лише спільними зусиллями ми поборемо епідемію. А по друге – будемо знаходити вихід із тяжкої економічної ситуації. Досить цих кланових ігор!”

"Коли ми вирішили зробити такий внесок для порятунку буковинців, для нас не було різниці – це обласна лікарня чи міська. Тому що, в будь-якому разі, якщо будуть приїжджати захворілі, лікарі будуть виконувати свій обов’язок. Тому мені не зрозуміла та колотнеча, яка відбувається зараз в місті – коли ОДА хоче прийняти собі на баланс міську лікарню, яку ми у 2014 році передали саме громаді міста Чернівців. Люди, годі сваритися між собою! Я не хочу захищати ні ОДА, ні міського голову. Зараз час об’єднуватися, як це зробили ми: Олександр Єремічук, Слава Черненко, я і Віталій Другановський", – сказав Максим Бурбак.

 Новий сучасний апарат штучної вентиляції легень 28 квітня отримала Кіцманська центральна районна лікарня від благодійників

 Кошти на закупівлю дороговартісного обладнання виділили підприємець Василь Скринчук з Лашківки та ТОВ “Валявське” (сім‘я Дуп’як), пише Кіцмань.City.

 “Під час пандемії таке обладнання стало необхідним та, можна сказати, дефіцитним – адже попит на апарати ШВЛ зріс у всьому світі. Знайти і замовити якісний апатат ШВЛ напряму від виробника допомогли Максим Бурбак та Олександр Єремійчук, які також з групою підприємців передали чернівецьким лікарням п’ять нових апаратів штучної вентиляції легенів”, – йдеться у повідомленні..

 Головний лікар Кіцманської ЦРЛ Володимир Хромюк заявив, що такого рівня апарату ШВЛ у лікарні не було, адже він підходить навіть для дітей і немовлят.

 “Цей апарат ШВЛ має 12 режимів і до нього можна підключати одночасно двох пацієнтів. Апарат ми розмістимо в реанімаційному відділенні і він допоможе рятувати не лише пацієнтів з коронавірусом, а й з іншими хворобами, при яких необхідна штучна вентиляція легень”, – повідомив керівник медзакладу.

 

Нагадаємо, кураторство над Чернівецькою областю на період карантину взяв керівник обласного осередку політичної партії "Слуга народу" Віталій Другановський.  Про це голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук повідомив у інтерв’ю столичному виданню "Главком".

Так, журналіст нагадав про те, що у березні президент Володимир Зеленський зібрав крупних бізнесменів та закріпив за ними шефство над регіонами під час надзвичайної ситуації. Також журналіст поцікавився у Осачука, який з олігархів опікується Чернівецькою областю.

На це Осачук відповів:

"Ми мали таку інформацію, що у нашій області все курує обласний осередок партії "Слуга народу", головою якого є Віталій Другановський. Відразу після тієї зустрічі у президента він побував в облдержадміністрації і сказав, що координуватиме бізнесову допомогу. Він збирав підприємців області, звертався з проханням. Ось така історія".

Джерело: https://molbuk.ua/ та  https://tva.ua/

1