Бурбак виступає за зменшення ціни на газ і жорсткий контроль за газовими монополістами

Бурбак виступає за зменшення ціни на газ і жорсткий контроль за газовими монополістами

15.03.2019, 12:51

Сьогодні під час години запитань до Уряду народний депутат України Максим Бурбак знову підняв питання газу.

Голова парламентської фракції вкотре підтвердив позицію "Народного фронту", що ця політична сила за прозоре, економічно обґрунтоване ціноутворення на газ.

- Ми - лише за зменшення ціни, - заявив Максим Бурбак. - Приємно, що Прем’єр-міністр дотримується такої ж позиції. І жодним чином не забуваємо за жорсткий контроль газових монополістів!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак очікує на результати ініційованої ним перевірки облгазів

А і Б сиділи на трубі: облміськгази ігнорують обіцянки прем’єр-міністра разом з заявами народного депутата Максима Бурбака про переплачені гроші

ДОВІДКОВО: 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не схвалив пропозицію НАК "Нафтогаз України" про скасування спеціальних зобов'язань з продажу газу населенню і теплокомуненерго, покладених на НАК.

Про це він розповів журналістам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Уряд обмежив ціну на газ. Вона не може бути вище 8,55 (грн за 1 куб. м — ред.). Якщо "Нафтогаз" зможе продавати газ дешевше, я повністю це підтримаю", — сказав Гройсман.

Що стосується пропозиції "Нафтогазу" щодо скасування PSO, прем'єр вважає, що "там може бути пастка".

"Вони нам пропонують скасувати обмеження у 8,55 грн. Якщо ми скасуємо це обмеження, то завтра "Нафтогаз" може продавати газ вже не за цією ціною, а за ціною в 10 грн або 11 грн, наприклад. Тому верхня межа — 8,55 грн, а все, що нижче цього, я вітаю", — сказав він.

Як повідомлялося, глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив про можливе зниження в квітні 2019 року ціни імпортованого газу нижче встановленого для населення рівня, затвердженого постановою Кабміну PSO.

За розрахунками глави правління НАК, із урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна газу очікується на рівні приблизно 8380 грн/тис. куб. м, тоді як населення, згідно з постановою, платить 8550 грн за тис. куб. м.

1