Бурбак вирішував проблеми мешканців у Добринівцях, Горошівцях Юрковецької ОТГ та в селі Боянчук на Заставнівщині

Бурбак вирішував проблеми мешканців у Добринівцях, Горошівцях Юрковецької ОТГ та в селі Боянчук на Заставнівщині

27.06.2019, 09:27

У середу, 26 червня, народний депутат України Максим Бурбак побував у Добринівцях, Горошівцях Юрковецької ОТГ та в селі Боянчук на Заставнівщині.

У кожному з населених пунктів люди мають схожі проблеми. Подекуди, і через те, що не дуже добре обізнані із можливостями, які надала реформа децентралізації. У першу чергу селяни нарікають на відсутність робочих місць та погані дороги.

У Добринівцях люди обурені жахливим станом центральної сільської дороги, через яку машини їздять на Чорнівку. Вузька, незручна, ще й розбита. І пилу багато.

Попросили парламентаря також посприяти у придбанні обладнання для сільського клубу, зараз там раритетна техніка минулого століття (бабінний магнітофон), а треба відродити культурний простір села.

У Горошівцях люди нарікали на неякісне медичне обслуговування. Хочуть отримувати якісну медичну допомогу у своєму селі. Обговорили проблему скорочення ставок медичного персоналу. Крім того, просили допомоги перенести амбулаторію та відкрити пункт екстреної медичної допомоги у приміщенні колишньої лікарні. Максим Бурбак пояснив, що потрібно знати, про яку саме суму йдеться, та перш за все виготовити проектно-кошторисну документацію. Гроші на це повинна знайти громада.

Скаржились мешканці й на стан мосту в Горошівцях. Він перебуває в аварійному стані та потребує капремонту.

У процесі дискусії домовились, що люди та місцева влада проявлять ініціативу в розробці проектно-кошторисної документації, а народний депутат України Максим Бурбак буде їм всіляко допомагати.

У селі Боянчук парламентар відвідав дитячий садок. Тут спільними зусиллями з ініціативною місцевою владою утеплили фасад, залишилося частково замінити систему опалення. Між іншим, це єдиний садок у районі, в якому є басейн.

- Працюватимемо в цьому напрямку і надалі. Адже там, де є ініціатива, завжди буде результат! - резюмував враження від робочого дня на окрузі Максим Бурбак. 

1