Бурбак заявляє про можливий злочин директора 'Калинівського ринку' Сербінчука

Бурбак заявляє про можливий злочин директора "Калинівського ринку" Сербінчука

14.08.2013, 21:45

Кроме вызова милицейского наряда 12.08.2013 на 5 сектор, сегодня зарегистрировано заявление народного депутата Бурбака М.Ю. на имя начальника Садгорского РО УМВД в Черновицкой области Мартыненка Т.В. Завтра Сербинчук будет уничтожать вещественные доказательства? Про це на своїй сторінці у ФБ написав депутат Чернівецької міської ради Юрій Ватаманюк. - Йдеться, нагадаємо, про вивезення контейнерів за межі 5 сектора з метою їх подальшого продажу з аукціону. 

Вранці 12 серпня, нагадаємо,  підприємці Калинівського ринку завадили адміністрації підприємства вивезти торговельні прилавки.

Планувалося вивезти десять торговельних прилавків з ролетами, за встановлення яких, за словами підприємців, вони колись заплатили сотні доларів і щомісяця платили ринку за оренду (чи місце), пише molbuk.ua.

- Коли ми підійшли до своїх торгових місць, їх вже підготували до евакуації. Підйомний кран та евакуатор стояли поруч і троси були вже прикріплені, - розповідають підприємці. – Щойно підійшло більше підприємців, техніку забрали.

Розмова директора Калинівського ринку Руслана Сербінчука з підприємцями відбулася на підвищених тонах.

- Ми вивозимо майно - власність Калинівського ринку для того, щоб продати його з аукціону, - пояснював керівник підприємства. – Це зовсім не стосується реконструкції ринку. Згодом на цьому місці зробимо водовідведення, поставимо прилавки, зробимо благоустрій території.

Минулого понеділка, 5 серпня, частину контейнерів вивезли. Підприємці не опиралися, бо на ці дії у адміністрації були відповідні документи. На вивіз нинішніх торгових місць керівники ринку людям документів не пред’явили. Більше того, те, що ринок отримував кошти від підприємців за ці торгові місця, працівники ринку заперечили. За що саме платили не знали й самі підприємці, бо квитанцій їм не видавали. "Нам казали: плати або не будеш працювати. На твоє місце є багато охочих", - говорили люди.

Відтак, за підтримки присутніх народного депутата та депутатів обласної й місцевої ради до 5 сектору викликали наряд міліції. Через кілька хвилин правоохоронці приїхали і провели слідчі дії.

Конфлікт підприємців з адміністрацією ринку триває. Люди організували цілодобове чергування. А у вівторок вранці планують знову пікетувати міську раду під час засідання міськвиконкому. На якому повинні вкотре розглядати наболіле питання 5 сектору.

1