Бурбак відвідав урок біології в українській суботній школі у Римі

Бурбак відвідав урок біології в українській суботній школі у Римі

24.03.2019, 10:39

Наступна зустріч голови парламентської фракції "Народний фронт", народного депутата України Максима Бурбака в Римі була в українській суботній школі.

- Говорили з батьками і вчителями. Зазвичай громади українців за кордоном арендують для суботніх занять приміщення в місцевих школах. Так само і в Римі, - розповів український парламентар. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак хоче збільшити кількість виборчих дільниць у Римі для зручності українських виборців

- Навчання проводять наші вчителі з-поміж трудових мігрантів. Роблять це фактично на волонтерських засадах. Все для того, щоб діти не забували рідну мову, а також вивчали усі шкільні дисципліни українською. Діти п’ять днів на тиждень навчаються в італійських школах, а в суботу проходять тижневу шкільну програму української школи. Непросто і вчителям, і школярам. 

- Ми поповнили шкільну бібліотеку українськими книгами. Обговорили проблемні питання і потреби. Вони для українських суботніх шкіл в Італії такі ж, як і в інших країнах Європи. Є над чим працювати.

- Наголошую, наше завдання - зробити так, щоб українці за кордоном зберігали тісний зв‘язок з Україною. Суботня освіта рідною мовою залишає цих дітей в українському просторі. Це надважливо. Немало старшокласників мають бажання здобувати вищу освіту в Україні.

- P.S. Наостанок завітав на урок біології. Вчителька родом з Чернівців. Несподівана і дуже приємна зустріч. Саме такі наші земляки - добрі, віддані своїй справі, і зберігають українську самобутність в інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак у Нью-Йорку зустрівся з американськими українцями

Бурбак розповів у парламенті про потреби трудових мігрантів 

Українці в Іспанії підтримують ініціативу Максима Бурбака зі створення окремого відомства з питань трудової міграції

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бурбак їхав до своїх рідних дітей в Англію через  Рим?

avatar

Стець

25 березня 2019 09:00

А що ж ви, пане, "тямите" в проведенні уроку? Для чого сунути свого "носа" в ту галузь, де ні бель-мес...

avatar

Юрій

25 березня 2019 09:03