Бурбак у Румунії вшанував пам'ять Назарія Яремчука і ще встиг повернутися на звіт голови Недобоївської ОТГ

Бурбак у Румунії вшанував пам'ять Назарія Яремчука і ще встиг повернутися на звіт голови Недобоївської ОТГ

30.06.2019, 17:27

Для народного депутата України Максима Бурбака вже стало доброю традицією брати участь у фестивалі української пісні пам`яті видатного українця Назарія Яремчука.

Сьогодні вже втретє, разом з дружиною Тетяною, він приїхав до румунського міста Сірет підтримати народний фольклорно-етнографічний колектив «Кумоньки» з Веренчанки Заставнівського району.

- Велика подяка українській діаспорі в Румунії за таку ініціативу і особисто Валентину Леонте за організацію, розповів Максим Бурбак. - Ми послідовно підтримували українську мову, українську пісню та українську книгу під час своєї каденції в Верховній Раді. Буду підтримувати і надалі. І популяризувати в цілому світі! 

PS: На відео "Кумоньки" виконують народну пісню "Буковино Ляно". Раджу дослухати її до кінця. "Бо за правду б’ють, карають.За неправду вихваляють". Актуальна і безсмертна народна мудрість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми одної долі, ми єдині": на Заставнівщині Бурбака зустрічали хлібом-сіллю і піснею (ВІДЕО)

У Сиреті (Румунія) проходить 2-й фестиваль української пісні пам`яті Назарія Яремчука

З фестивалю в Румунії народний депутат України Максим Бурбак ледь встиг на звіт голови Недобоївської ОТГ Юрій Юзва.

- Наведу дві цифри - бюджет 2018 року склав 45 млн гривень, до об`єднання було в 10 разів менше!, - поділився радістю Максим Бурбак. - Я також відзвітував за свою роботу народного депутата. Спільними зусиллями з ОТГ розпочали будівництво нового дитячого садочка, на який було виділено 8 млн гривень. Придбано нову техніку для громади за 1, 4 млн грн. Ще багато роботи попереду. Мій обов’язок - завжди підтримувати ініціативні громади, які є прикладом для інших громад, де ще не наважились на об`єднання.

Сьогодні в Недобоївцях не тільки звітували, але й усім селом молились за Україну, за мир, за добробут для кожного, за збереження сімейних цінностей. Дуже зворушливо. До речі, в запрошеннях взяти участь у молитві - прохання не бути байдужим до нашої країни та викликів, які ми сьогодні маємо. Дякую Недобоївці, - написав Максим Бурбак на своїй сторінці у ФБ. 

1