Бурбак: Треба навести порядок з розподільчими мережами, які люди за свої власні кошти збудували, а використовує 'Чернівцігаз'

Бурбак: Треба навести порядок з розподільчими мережами, які люди за свої власні кошти збудували, а використовує "Чернівцігаз"

01.03.2015, 22:02
ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" звернулася до Окружного адмінсуду Києва з проханням визнати недійсною постанову Кабінету міністрів про передачу державних розподільних газових мереж в господарське відання підприємствам з газопостачання та газифікації. Йдеться про скасування постанови №770 від 2012 року, якою облгазам були передані в безкоштовне ведення мережі, в які облгази не вклали жодної копійки.
 
- Чекаємо на справедливе рішення суду. Треба навести порядок з розподільчими мережами, які люди за свої власні кошти збудували, а використовує "Чернівцігаз". При цьому не надає жодної знижки споживачам за транспортування мережею, в яку не вклало жодної копійки. Не забуваємо і про 2-гу нитку газогону в м. Чернівці. Пропозицію заздалегідь надав Олексію Павловичу, - прокоментував позов народний депутат Максим Бурбак.
 
Раніше ми повідомляли:

ГАЗОВИЙ ВИХЛОП

ГАЗАНЕМО?! Або кому дістануться оплачені з кишені громадян газові труби? 

 

"Газ України" хоче забрати розподільні мережі в облгазів Фірташа

ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" звернулася до Окружного адмінсуду Києва з проханням визнати недійсною постанову Кабміністрів про передачу державних розподільних газових мереж в господарське відання підприємствам з газопостачання та газифікації.

Про це повідомила заступник директора з питань роботи з контрагентами "Газ України" Тетяна Бондар на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Ми намагаємося зараз скасувати постанову №770 від 2012 року, яким абсолютно неправомірно облгазам були передані в безкоштовне ведення мережі, в які облгази не вклали жодної копійки", - сказала вона.

За словами Бондар, "Газ України" звернувся в Окружний адмінсуд Києва близько 10 днів тому. Крім того, компанія звернулася до Конституційного суду з проханням роз'яснити, наскільки постанова №770 відповідає законодавству України, зокрема, Господарському кодексу.

"У нас є велика надія, є всі передумови до того, щоб "Нафтогаз України" передав нам в управління мережі, а ми стали їх оператором", - резюмувала Бондар.

Як повідомлялося, 20 серпня 2012 року Кабінет міністрів доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості укласти з підприємствами газопостачання та газифікації договори господарського відання держактивами, використовуваними в їх ліцензійній діяльності.

Як зазначено в постанові №770, йдеться про державні активи, які використовуються облгазами для основного виробництва, що складаються у них на балансі і не підлягають приватизації.

Крім того, постановою розподільні газопроводи виключені з переліку майна, що не підлягає приватизації і переданого в користування Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

Економічна правда

1


КОМЕНТАРІ (3)

ВИ ЛІПШЕ РОЗКАЖІТ ЛЮДЯМ,ЯК НАРОДНИЙ ФРОНТ ЗАМІСТЬ КРИМІНАЛ ЗАВЕСТИ НА ТОРГАЧІВ ЛІВИМИ БРОНЕЖЕЛЕТАМИ ГОНИТСЯ ПО КАБІНЕТАХ СБУ У КИЄВІ ЩОБ ДОВГОШЕЄВУ ДАЛИ ВИЩЕ ЗВАННЯ

ВИ ТАКІ САМІ ЛАЙНА ЯК ПАПІЄВ І ЯК ФІРТАШ

ПОЗОР І СМІХ ОДИН.КЛОУНИ!

avatar

)))))))))

02 березня 2015 08:47

коментарий "стырено" с таймса))))))) всё интереснее и интереснеее в деревне Че))))))))))))))

avatar

))))))))

02 березня 2015 08:49

вічно молодий комуняка,після того як довгошеєва кічнули зі служби, хотів його відправити в АТО, але там розпорядженння і закон не позволяє. то кулявлоби запхали його таким собі волонтером строчити довідки, а попутньо за бабло яке було внесено хочут отримати звання підполковника. але все дарма,щось у них не виходить!

люди а ви пам'ятаєте що вже рік в Чернівецькій облаті немає голови СБУ

а  також майже з десяток місяців розслідуют справу про ліві бронежелети яку обіцяют передати от от до суду. Прокуратура,а ви спитала з цього чижа жирного чого це він якісь рекомендації давав в мерію, а не ЗАБОРОНИВ відправляти смертельно небезпечні бронежелети? чи ви хочете щоб вас народ спитав?

avatar

Василь

02 березня 2015 09:14