Бурбак розповів, за що громадяни  із вдячністю згадають нинішніх депутатів

Бурбак розповів, за що громадяни із вдячністю згадають нинішніх депутатів

23.01.2019, 17:08

Голова фракції «Народного фронту» у Верховній Раді України, народний депутат України Максим Бурбак назвав основні пріоритети своєї політичної сили на наступній сесії парламенту.

Звітувати парламентар буде докладно й окремо, публічно і перед громадою, а ось про головні пріоритети «Народного фронту» на найближчу перспективу розповів чернівецьким журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група «Удар» не давала голоси: проект закону, який спрощує процедуру переходу з Російської до Православної церкви України, «Народний фронт» подав ще 2016 року

- Минулого тижня завершила роботу дев’ята сесія парламенту. Ухвалюючи часто непопулярні, але дуже потрібні рішення, щоб держава рухалася вперед, Верховна Рада України вкотре довела свою дієздатність. Про здобутки буду звітувати окремо. У політичному сенсі головне для нас, щоб вибори в Україні пройшли демократично, без жодних порушень. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який  є представником «Народного фронту» вже звернувся до головних учасників передвиборчої гонки, що поліція перебуватиме поза виборчим процесом і буде прискіпливо пильнувати за тим, щоб не було жодних порушень під час виборів. Він звернувся до лідерів гонки, що ніяких преференцій нікому надаватися не буде. «Народний фронт» виконає свою функцію і все пройде в демократичний, вільний спосіб. Питання власної участі у кампанії "Народний фронт" розгляне на партійному з'їзді у лютому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков застеріг кандидатів у Президенти від порушень виборчого законодавства і обіцяє жорстку реакцію поліції

"Більшість кандидатів у президенти вже порушують закон», – Аваков

У Чернівцях на представників рекламних агенцій, які порушили вимоги виборчого законодавства, поліція склала вже 7 адмінпротоколів

- Друге – це потреба продовжувати реформи. В економічному сенсі рік обіцяє бути надважким. На Державний бюджет лягло велике навантаження, через потребу  обслуговувати зовнішній борг. Якщо зараз країна має бюджет у розмірі один трильйон двісті мільярдів, то 400 з них треба віддати за зовнішні запозичення. Це третина бюджету. Таким самим буде і наступний рік. Є поодинокі сигнали, що країну може зачепити також рецесія світової економіки. Це погано для України, яка є переважно постачальником сировини на зовнішні ринки. Якщо на світових ринках ресурси падатимуть в ціні, то це негативно позначиться на нашому бюджеті. Ми заслухали звіт голови Нацбанку України, макроекономічними показниками справді можна похвалитися, але люди хочуть більшого: підвищення зарплат, пенсій, соціальних стандартів.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кошти митного експерименту Фищук ремонтував дороги клаптиками, тому загального результату по області майже не видно, - джерело

-   Щодо законотворчої діяльності, то серед вимог «Народного фронту» - розгляд законопроекту  про державну мову. Він готовий до другого читання, подано понад дві тисячі правок.  Припускаю, що його розгляд затягнеться на кілька тижнів, але цей законопроект потрібно конче приймати. У перші дні лютого голосуватимемо також за зміни до Конституції України у частині закріплення курсу на  членство країни в ЄС та НАТО. Мусимо зробити це 300 голосами. Закон вже було підтримано в першому читанні, скеровано для оцінки в Конституційний суд України, тепер його треба розглянути у другому читанні і голосувати 300 голосами. І я вже зараз бачу, що необхідні голоси для цього є.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Бурбак, який в статусі міністра уряду Яценюка підтримав початок реформи децентралізації, зараз робить все для її імплементації

-        Невідомо, якою буде наступна Верховна Рада України. Тому, щоб не було відкоту назад від вже досягнутого, потрібно зробити це зараз. Бо одна справа говорити, обіцяти щось під час виборів, а зовсім інша брати на себе відповідальність і робити. Так, як це роблять депутати "Народного фронту" у складі владної коаліції.  Яким би не був склад наступної Верховної Ради України, але проросійські сили вже ніколи не матимуть у ній 300 голосів, щоб вилучити цю норму. Водночас такої проукраїнської, проєвропейської  Верховної Ради, якою є нинішній склад парламенту, теж може не бути. І тоді складніше буде зібрати конституційну більшість у триста голосів під важливі законопроекти, які часто є зараз. Ось тоді нас і згадають з вдячністю громадяни.   

На фото: З колегами та колежанками з  фракції Народний фронт після закінчення 9-ої сесії Верховної Ради України

1


КОМЕНТАРІ (3)

Не буду про НФ загалом, але особисто Бурбака ніхто, окрім співучасників злочинів і оборудок , ніколи з вдячністю не згадає. Ніколи.

avatar

Нестор

23 січня 2019 18:44

Міркуючи про те, кому віддати голос на виборах Президента, одразу ж уявляйте, яким мав би бути наступний парламент і кого б ви там хотіли бачити. Це не менш важливо, аніж обрати Президента. Тільки після виборів Верховної Ради сформується нова цілісна політична конфігурація. Пам‘ятаймо, що союзником ворога у наших тилах є не лише відверті і приховані кремлівські «шістки», а й демагогія і попупізми. Такі політики є «попутниками Кремля». Обираючи кандидатів і партії, не просіть поради у телебачення, не слухайте чуток на базарі чи в маршрутці. Поверніться подумки в лютий 2014–го, прокрутіть у своїй пам‘яті ці роки, згадайте хто і що зробив. Подумайте, як було і як стало, хто робив, хто заважав, а хто просто піарився. Офіційні і солідні сайти та видання вам у поміч, а не Інтернет-помийки. Перевіряйте факти. Слідкуйте не лише за «сенсаціями», а й за їхнім спростуванням. Зараз поширюють багато неправди. І головне: на жодну мить не забувайте, що війна триває, ворог хоче знищити Україну і відібрати нашу свободу. А корупція - повноцінний інструмент російської гібресії. Не лише в Україні, а й всюди на Заході. Про це дедалі частіше говорять адекватні західні експерти та інтелектуали.

Думайте, читайте, спокійно аналізуйте. І ви не помилитеся в день голосуання.

avatar

Михайло Басараб

24 січня 2019 16:13

Да сука тебе і твоїх нащадків довго ще будуть проклинати. Гори ти пеклі

avatar

Сокиряны

24 січня 2019 16:46