Бурбак привітав українських авіадиспетчерів з професійним святом і повідомив хорошу новину

Бурбак привітав українських авіадиспетчерів з професійним святом і повідомив хорошу новину

20.10.2018, 11:12

Сьогодні Міжнародний день авіадиспетчера. Народний депутат України Максим Бурбак  щиро привітав українських авіадиспетчерів з професійним святом.

- Нехай на ваших екранах завжди буде порядок, - побажав Максим Бурбак. -  Днями Україна отримала одну важливу і дуже хорошу новину. Федеральна авіаційна адміністрація США розширила кордони польоту над Україною та частиною Чорного моря. Американським авіакомпаніям було заборонено літати над деякими територіями України з 2014 року. Вважаю - це визнання безпечності нашого авіпростору і високоякісної роботи в тому числі і авіадиспетчерів "Украероруху" . Ще раз зі святом! PS: Вчора про цю новину розповів з трибуни парламенту.

 ДОВІДКОВО:

Федеральна авіаційна адміністрація США (FAA) переглянула правила про заборону на польоти в східній частині повітряного простору України та над відкритим морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху покладено на Україну.

На підставі проведеного FAA аналізу безпеки польотів та авіаційної безпеки, а також із урахуванням обґрунтувань, які надала Україна, FAA розширила кордони повітряного простору, що перебуває під відповідальністю України. І який є доступним для польотів цивільних повітряних суден авіаперевізників із реєстрацією в США .

"Рішення FAA дозволяє використовувати 4 маршрути в західній частині Сімферопольського району польотної інформації в міжнародному повітряному просторі, що перебуває під відповідальністю України. Ці маршрути із спеціальними умовами планування та виконання польотів введені "Украерорухом" у серпені 2015-го для забезпечення належного рівня безпеки польотів у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, з огляду на незаконні дії Росії ", - йдеться в повідомленні.

Також FAA дозволила виконувати польоти на аеродроми "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя", на які раніше поширювався заборона.

1