Бурбак провів для Зеленського урок історії і юридичний лікнеп

Бурбак провів для Зеленського урок історії і юридичний лікнеп

21.05.2019, 16:18

Голова парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак повідомив, про що говорив на консультаціях із Президентом Зеленським. 

Про це парламентар з Буковини написав на своїй сторінці у ФБ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак планує ознайомити Зеленського зі статтею 83 та 90 Конституції України

"Свою розмову я почав з основ права. Можу спокійно про це говорити, бо закінчив юридичний факультет Чернівецького університету.

Так от. Базові положення теорії держави і права говорять нам, що є три гілки влади - законодавча, виконавча і судова. Між ними повинен бути баланс. Для того, щоб країна працювала і щоб не було узурпації влади.

Президент повідомив, що на розпуск парламенту існує запит суспільства. На це я відповів йому, що сто років тому, у 1917-му, також був «запит» на «фабрики — робітникам», «землю - селянам», «ні - війні». Тоді ми заплатили високу ціну за такі «суспільні настрої». Україну окупувала радянська Росія. А потім був Голодомор, великий терор і знищення цвіту нації. Нагадав про це Володимиру Зеленському. Бо не знаю, чи на парах з історії їм про це розповідали.

Потім я знову повернувся до юридичних аспектів. Беремо, кажу, нашу Конституцію, гарантом якої Ви вчора присягнули бути. Стаття 90 чітко визначає три підстави для розпуску парламенту. Сьогодні жодної з них немає.

Повідомив Президенту також, що 17 травня, минулої п’ятниці, фракція «Народного фронту» вийшла з парламентської коаліції «Європейська Україна». Голова Верховної Ради оголосив про припинення існування коаліції і початок формування нової. Все відповідно до Конституції. Ми ініціювали початок консультацій про створення нової коаліції, що мають тривати місяць — згідно з законом. Тобто, своїм указом про «розпуск парламенту» Ви, пане Президенте, унеможливите створення коаліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак назвав виваженим рішення Гройсмана про відставку

І насамкінець. Згадали про відставку уряду, про яку заявив Володимир Гройсман. Оскільки Президент вчора вимагав негайної відставки уряду, я нагадав йому, що він мав би запропонувати свою кандидатуру на посаду прем’єра. Відповіді не почув. Мене це дивує. Бо якщо вимагаєш відставки уряду, значить готовий взяти відповідальність на себе і знаєш, як діяти далі.

А щодо сумнівних дочасних виборів в парламент - ми готові".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" вважає дострокові парламентські вибори сумнівними, але піде на них боротися за майбутнє України

1


КОМЕНТАРІ (3)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

 
avatar

Віра і правда

21 травня 2019 18:11

       Коалиции дэ-факто, а значит и дэ-юрэ уже не было с 2016 года!!! ЭТО ОЧЕНЬ ЛЕГКО МОЖНО ДОКАЗАТЬ, СДЕЛАВ ОФИЦИАЛЬНЫЙ ЗАПРОС В СЕКРЕТАРИАТ ВЕРХОВНОГО СОВЕТА НА ПОФАМИЛЬНЫЙ СОСТАВ этой самой КОАЛИЦИИ, начиная с 2016 года, сразу после выхода 3-х фракций (БАТЬКИВЩИНЫ, РПЛ и САМОПОМОЩИ) из неё!

      Такие запросы для пиара уже десятками подавались народными депутатами! Но, Парубий, прекрасно понимающий, что депутатам нужно лишь попиариться, просто игнорировал эти самые запросы!

      Бурбак, решил, что в команде Зеленского все юристы полные идиоты и сделал тупой шаг - выход его фракции НФ из уже больше 2-х лет НЕСУЩЕСТВУЮЩЕЙ КОАЛИЦИИ. В итоге, сам оказался в дураках и сегодня уже поддерживает роспуск парламента!

 

        Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Правозащитник

21 травня 2019 20:29

БУрБаку треба вчити у ККУ:

РОЗДІЛ VIII ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ДОВКІЛЛЯ (ст.236-254); Статтю 201. Контрабанда та  Розділ VI
ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ВЛАСНОСТІ
avatar

Wolf

22 травня 2019 08:24