Бурбак провідав дітей, які потрапили до лікарні після отруєння в таборі і пообіцяв цілодобову допомогу лікарям

Бурбак провідав дітей, які потрапили до лікарні після отруєння в таборі і пообіцяв цілодобову допомогу лікарям

10.06.2019, 09:52

Вчора ввечері надійшло повідомлення про отруєння дітей у дитячому таборі в Репужинцях. А вже сьогодні народний депутат України Максим Бурбак  відвідав діточок у Кіцманській ЦРЛ.

- Стан 5 дітей та одного дорослого відносно задовільний. Двоє дітей з Кельменців, двоє з Сторожинецького району і одна з Чернівців, - повідомив Максим Бурбак. - Звернувся до Головного лікаря Володимира Хромюка, щоб не вагався дзвонити у будь-який час, якщо буде потрібна допомога. Він запевнив, що ліки в наявності є і кваліфікований персонал надає допомогу на найвищому рівні. Тримаю цю справу на особистому контролі. Держспоживслужба Чернівецької області повинна з`ясувати усі обставини даного випадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області поліція перевіряє інформацію про масове отруєння дітей у дитячому оздоровчому таборі села Репужинці

Напередодні, нагадаємо, парламентар відвідав Хрещатик та Репужинці Заставнівського району. Максим Бурбак подякував людям, які не зважаючи на неділю і вихідний прийшли на зустріч зі своїм народним депутатом.

- Прозвітував про свою діяльність за весь час каденції. Отримав гострі запитання. Щире, цікаве спілкування. Чудовий вихідний, - розповів народний депутат України Максим Бурбак. 

ДОВІДКОВО: 

У неділю, 9 червня поліція в ході моніторингу соцмереж виявила публікацію, в якій йшлося про масове отруєння 26-ти осіб у таборі села Репужинці, серед яких – 24 дитини і двоє дорослих.

"Проведеною перевіркою та опитуванням медичних працівників усіх лікувальних закладів міста Чернівців та області з’ясовано, що цього дня біля 17.00 до інфекційного відділення Кіцманської ЦРЛ із діагнозом "гострий ентероколіт" із табору села Репужинці надійшли п’ятеро дітей та один дорослий. Решта дітей наразі знаходяться по місцю дислокації табору, або вдома під наглядом батьків. На місце події одразу направили слідчо-оперативну групу з метою з’ясування всіх обставин події. Наразі проводиться перевірка", – повідомив Ільчук.

 На погане самопочуття в таборі скаржились 30 дітей. 25 дітей батьки забрали додому через їхній стан.

 Про це ТРК "Буковина" сказав заступник директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Юрій Лесюк.

Вчора начальник головного управління Держспоживслужби Олександр Александрюк повідомив ТРК "Буковина" , що госпіталізували трьох дітей з симптомами отруєння. У них була блювота.

В таборі відібрали проби на ротавіросну інфекцію.

Також взяли аналіз у дітей на бактеріальну інфекцію, результати будуть відомі протягом 48 годин. Попередні результати будуть відомі сьогодні.

Водночас, як повідомив черговий лікар Кіцманської ЦРЛ Артем Руснак, у неділю до Кіцманської ЦРЛ було доставлено 5 дітей віком від 13-ти до 17-ти років та одного дорослого з діагнозом "гострий гастроентероколіт". 

"Наразі хворі отримують повноцінне лікування, їхній стан – задовільний", – повідомив медик.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А Бурбак тут, як тут... Він вже піариться... Шукайте винних керівників, пане депутат, і ініціюйте разом з ОДА, притягнення  їх до суворої відповідальності. І тільки не беріть "на контроль"...

avatar

Юрій

10 червня 2019 15:13