Бурбак пообіцяв напрягти обласну владу

Бурбак пообіцяв напрягти обласну владу

08.01.2013, 20:09

Результатами, які опозиційні політичні партії отримали під час останніх виборів Верховної Ради України народний депутат Максим Бурбак "дуже задоволений". Як повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua, про це він заявив сьогодні під час прес-конференції. Результат, який опозиція отримала в Чернівецькій області - другий по Україні. За опозиційні партії свої голоси віддали 70 відсотків буковинців. Тим прикріше, що навіть після такої переконливої демонстрації, кого насправді підтримують люди, чинна в краї влада продовжує диктувати свою волю громаді.

Те, що відбувається у сесійній залі обласної ради, інакше як ганебними подіями назвати не можна. У нас є свій Чечетов, який  менторським тоном повчає депутатів як їм слід голосувати. Це пан Галиць. Раніше він взагалі дозволяв собі висловлювання на кшталт того, що опозиційні депутати нам взагалі непотрібні. Єдина європейська демократична більшість, як називають себе депутати від Партії регіонів і "тушки", не поважають волю громади, голосують, як "піаністи", порушують регламент. А якби кожен депутат голосував сам за себе, то таких  ганебних рішень, як звільнення вже покійного директора лікарні швидкої медичної допомоги чи директорів книгарень не було б. Депутати б остерігалися особисто ухвалювати їх.

А так після кожної сесії голова обласної ради Гайничеру змушений скликати прес-конференцію, щоб виправдовуватися за порушення закону.

Тому третє пленарне засідання  чергової сесії буде напруженим, - пообіцяв нардеп. - Опозиція буде відстоювати книгарні, інтереси громади Новодністровська, яку позбавили землі.

Це засідання намагалися швиденько провести вже цього тижня. Дуже поспішали і підгадували так, щоб у місті в цей час не було  народних депутатів від опозиції Федорука, Фищука. Бо в цей самий час вони мають бути у Києві. Але в останній момент, перед візитом російського міністра, влада побоялася негативного розголосу навколо тих методів, якими вона звикла вирішувати проблеми.

Нардеп також вважає, що в області і місті ухвалено нереальні бюджети. Звідки там може бути зростання, якщо державна скарбниця порожня, а бюджет області - дотаційний. Звісно, у Києва можна попросити будь-яку суму, але отримати її немає звідки. Депутатів змушують ухвалювати нереальні бюджети, годуючи обіцянками переглянути їх вже навесні. При потребі в 200 млн. грн. на ремонт і утримання фасадів у Шевченківському районі Чернівців реально доводять лише 1,5 млн. На цьому розмови про туристичну привабливість столиці Буковини можна припиняти.

В Державному бюджеті суттєво скорочено статтю видатків на погашення різниці в тарифах. Раніше різницю в тарифах на тепло і воду  часткого покривали з бюджету. Нині ці видатки скорочено на 67 відсотків. А це означає неминуче зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. Ось чого варті передвиборчі обіцянки влади не піднімати тарифи на послуги ЖКГ.

Всі соціальні виплати влада обіцяє здійснювати тільки за наявності  в бюджеті коштів. Ділити їх, звісно у ручному режимі,  буде Кабмін. Що це означає на практиці "чорнобильці" і "афганці" вже знають.

Депутат вкотре пообіцяв, що обов'язково доведе до кінця ті питання, які йому не давали вирішити на місцевому рівні. Мені казали - це не наша компетенція. Що ж, тепер я буду звертатися до прем'єра Азарова, щоб вирішити нарешті проблему збільшення пільгового ліміту  на електроенергію для тих чернівчан, які гріють воду бойлерами. І про обіцянку домогтися розпаювання 1100 га Герцаївської землі я теж не забув. І буду піднімати це питання на київському рівні. Бо насправді паювати цю землю під Чернівцями ніхто не хоче. Її тримають для себе.

1