Бурбак назвав фатальну помилку обласної влади напередодні місцевих виборів

Бурбак назвав фатальну помилку обласної влади напередодні місцевих виборів

03.06.2020, 13:52

Сіяння розбрату в громадах та підігравання опонентам реформи з децентралізації влади, - саме такою, на думку народного депутата України Верховної Ради України 9 та 10 скликання Максима Бурбака, є фатальна помилка обласної влади напередодні місцевих виборів.

Замість того, щоб завершити децентралізацію в Сокирянському районі відповідно до Закону та здорового глузду, вчергове розколюють вже створені громади. Систематично не чути людей – небезпечно. Наслідки не забаряться!!! - прогнозує Максим Бурбак. 

 Нагадаємо, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук із робочим візитом відвідав Сокирянщину.

Разом із заступниками Богданом Ковалюком та Олексієм Бойком він ознайомився із ходом будівництва освітньо-мистецького центру у Сокирянах.

Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

Зводять його за європейським зразком. Тут передбачено концерт-хол на 500 місць, 3D-кінотеатр, бібліотеку, художньою та музичну школи, приміщення для творчих колективів, лекційну та хореографічну зали.

– Я вражений якістю та масштабами будівництва. Приємно, що у центрі фахівці щоденно зможуть працювати з молоддю, навчати її та виховувати. Це і є найголовніше призначення такого закладу, – зазначив Сергій Осачук.

Наразі об’єкт завершено на 70%. Залишилося виконати внутрішні ремонтні роботи та встановити обладнання. А доки будівництво освітньо-мистецького центру триває, Сергій Осачук запропонував талановитій та креативній молоді створити його логотип.

Голова ОДА побував також у Сокирянській районній лікарні. Тут наразі облаштовують нові відділення гемодіалізу та комп’ютерної томографії. До реалізації цього проєкту залучено іноземних фахівців.

Крім того, Сергій Осачук поспілкувався із громадою села Ломачинців та представниками органів місцевої влади щодо реформи децентралізації. Він зазначив, що об’єднання дає громадам поштовх для розвитку, однак водночас вимагає і відповідальності за власну долю.

– Господарюйте на своїй землі так, як буде найкраще для вас. Адже коли люди щасливі, мають роботу та дбають про свій добробут, то будуть успішними і регіон, і Україна, – заявив голова ОДА.

Сергій Осачук зазначив, що завершення реформи децентралізації сьогодні – це можливість будувати нові школи, ремонтувати дороги та забезпечити гідні умови праці для медиків. Тому людям слід відкинути суперечності і протистояння та спільно працювати над розвитком громад.

Фото: Чернівецька обласна державна адміністрація

1