Бурбак наполягає, що нарахування субсидій  жителям  Сокирянщини  виконавча влада району провалила  зумисно

Бурбак наполягає, що нарахування субсидій жителям Сокирянщини виконавча влада району провалила зумисно

14.02.2017, 14:45

Про це народний депутат України Максим Бурбак написав на своїй сторінці у ФБ. 

Останнім часом чую багато нарікань від "козачків" з Сокирянського району Чернівецької області на бездіяльність народного депутата від 204-го округу, а часом навіть пряме перешкоджання роботі лучєзарного керівника району Василя Козака. Ну то таке, емоції щиро простимульовані незмінним "ефективним" управлінцем, який стрімко втрачає владу в районі. Бо новостворені об'єднані територіальні громади вже не перебувають під його впливом і вчаться повноцінно та самостійно керувати всіма процесами. І фінансами також, що його особливо дестабілізує.

Також нагадую один з своїх принципів в роботі народного депутата - максимальна публічність та відкритість з обов'язковим документальним підтвердженням будь-якої дії. Впевнений це і не подобається керівникам-ретроградам, коли підтверджується їх безпорадність та бездіяльність. А часом і навмисні дії спрямовані на дискредитацію реформ нової влади.

Зупинюсь на дуже наболілому питанні для жителів Сокирянського району - зумисний провал виконавчою владою програми нарахування субсидій для проходження опалювального сезону. Численні звернення виборців під час особистого прийому вказували на бездіяльність управління соціального захисту Сокирянської РДА, а часом на зумисні дії щодо зволікання нарахування субсидій мешканцям м.Сокиряни та с.Василівка, які відкрито виступили за створення ОТГ. Вони відкрито вказували, що це помста феодала. Змушений був втрутитись в розв'язання конфліктної ситуації та допомогти горе-керовникам покращити роботу підпорядкованих підрозділів.

Щиро вдячний новому керівнику департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА Віктору Савкіну та керівництву області за співпрацю і допомогу. Його відповідь на моє звернення чітко вказує на прогалини в нарахуванні та заходи із поліпшення ситуації.

Порівняльні показники підтверджують моє переконання - місцеве керівництво виконавчої гілки влади повинно понести покарання за саботаж державної програми, а не підвищення на нові омріяні посади. Чи не так пане Козак та Бескупський ?!!

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козак зриває нарахування субсидій, щоб повернути Сокирянщину під свій одноосібний вплив: нардеп просить силовиків розібратися

Наразі, очікую відповідей від Генпрокуратури та СБУ. 

P.S. Окрема подяка за опрацювання справ Чебан О.В. та Слушняк Н.С. з села Василівка.

Водночас сам Василь Козак заперечує, що причетний до зриву нарахування субсидій в районі. Про це він сказав в інтерв'ю, відповідаючи на питання

–Люди питають, що це за звернення депутата Верховної Ради Бурбака до Генерального прокурора Луценка. Генеральна прокуратура що буде перевіряти те, що нібито районна рада… саботує нарахування субсидій?

–Хотів би нагадати народному депутату М.Ю.Бурбаку, що у нас є Конституція України, і вона діє. У кожної гілки влади є свої повноваження, які чітко виписані в Конституції. Ні районна рада, ні її голова не впливають на такі питання. І він мав би це знати. М’яко кажучи, мені дивно, що і в цьому звинувачують мене…

Хотів би ще раз нагадати М.Ю.Бурбаку, що я ніколи не був у Партії регіонів, про що він повторював неодноразово. Головою районної ради мене обрали від партії „Батьківщина”, яка тоді на виборах отримала в районі понад 50% голосів виборців. Відтак з партії „Батьківщина” мене виключили лише за те, що я пішов у виконавчу владу за президентства Януковича. Відверто кажучи, я йшов працювати не на Президента, а на громаду району. І робив я це, як умію, за всіх президентів, - сказав Василь Козак. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

черговий раз пальцем в небо  максимка та візьми покусай того Козака бо більше ти на ніщо не здатен А В В уважуха  туповатого депутатика поставив на місце

avatar

Микола

14 лютого 2017 21:24