Бурбак вимагає, щоб Мунтян повернув Чернівцям перинатальний центр, вкрадений регіоналами у громади

Бурбак вимагає, щоб Мунтян повернув Чернівцям перинатальний центр, вкрадений регіоналами у громади

15.12.2017, 20:50

Народний депутат України Максим  Бурбак  озвучив свою позицію 14 грудня в ефірі програми "Пряма відповідь" на телеканалі "Чернівці".  

- Разом з колегою народним депутатом України Миколою Федоруком вже не перший рік опікуємося цією проблемою, - сказав Максим Бурбак. - Впевнений, що наступного року роботи на цьому об’єкті нарешті буде завершено. Будівельних робіт залишилося дуже мало. Вдячний прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, який під час візиту до Чернівців приділив цьому питанню увагу. Цього року з Державного бюджету роботи у центрі профінансували на 45 мільйонів гривень. Крім коштів Держбюджету, разом з колегою Миколою Федоруком, лобіювали виділення додаткового фінансування. Наступного року залишиться тільки суттєво оновити медичне обладнання. У сучасному перинатальному центрі має бути відповідне обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак з Федоруком додатково "вибили" ще 13 млн грн на реконструкцію перинатального центру у Чернівцях

- Але після всього цього постає головне питання: форма власності на даний об’єкт. Під час правління в області і в Чернівцях регіоналів, центр фактично вкрали у громади міста. Міська рада тоді надала  згоду на передачу тодішнього пологового будинку раніше, ніж рада обласна встигла проголосувати за згоду його прийняти.  Фракція «Фронту змін» у Чернівецькій обласній раді, яку я тоді очолював, єдина не пішла на співпрацю з регіоналами. Як депутат обласної ради я був проти цього рішення, тому що вважав це грабунком міської громади.  Натомість його передали і зруйнували...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На реконструкцію перинатального центру у Чернівцях вже витратили 78 мільйонів гривень

- Тепер з 2015 року ми робимо усе можливе  і зробимо, щоб він запрацював.  Водночас я свідомий того, що обласний бюджет не має достатньо грошей, для його утримання на належному рівні. Зі створенням об’єднаних територіальних громад з ними потрібно буде домовлятися за кожного пацієнта. Я переконаний, що цей об’єкт треба повернути громаді міста Чернівці. А послуги він надаватиме мешканцям всієї області. Щоправда зробити це слід після перевиборів нинішнього складу Чернівецької міської ради. З нинішнім угрупованням міської ради усе завершиться дерибаном місць і продажем  посад, - висловив переконання парламентар. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Питання про форму власності цього об,єкту давно вирішено, поки Бурбак тільки думає, що питання постає. Хай припинить нарешті пускати мильні бульки і подивиться в реєстр речового права. Вже набридло чути від Бурбака ці дитячі словесні проноси, якими він розкидається заради піару, замість того, щоб працювати на користь Чернівців. 

avatar

час дорослішати Бурбаку

15 грудня 2017 22:46

Я надіюсь всі вже зрозуміли чому Бурбак ходить до Г.Сєргеєва на ТРК "Чернівці", а не на    ТВА ?

avatar

Ч

16 грудня 2017 09:35