Бурбак готується гідно зустріти російського міністра Лаврова

Бурбак готується гідно зустріти російського міністра Лаврова

08.01.2013, 18:39

"Ми поки що шукаємо конкретну форму, але те, що "Фронт Змін" у кращих традиціях буковинської толерантності гідно зустріне російського міністра закордонних справ Росії пана Лаврова можете не сумніватися". Як передає кореспондент www.buknews.com.ua про це народний депутат України Максим Бурбак повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції. 14 січня 2013 року, нагадаємо, у м. Чернівці під головуванням Міністра закордонних справ України Л.О.Кожари та Міністра закордонних справ Російської Федерації С.В.Лаврова відбудеться чергове, сьоме засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії. Окрема увага приділятиметься економічній складовій українсько-російського партнерства, зокрема шляхам співпраці України з Митним союзом.

Форм зустрічі може бути  багато. Своє слово, наприклад, можуть сказати працівники реорганізованих обласною владою книгарень або їхні постійні клієнти. Буковинське студентство також могло би висловитися щодо того, що насправді думає про перепризначення Президентом України на посаду міністра освіти і науки України одіозного Дмитра Табачника.

Єдине, що буде об'єднувати ці форми, незалежно від того, який варіант зустрічі високого гостя оберуть, - усі вони будуть обов'язково витримані у кращих традиціях буковинської толерантності.

Якщо з залишити іронічний тон, то, за словами народного депутата, запрошуючи російського міністра до західноукраїнського міста чинна українська влада насправді прагне засвідчити, що ідею входження нашої країни до так званого Митного союзу підтримують і на Заході, а не тільки на Сході України. І для цього чомусь обрано Чернівці.

"Діючій владі треба показати, що Захід країни теж виступає за відбудову Радянського Союзу, - сказав Максим Бурбак. - Бо так званий Митний союз - це той самим СРСР лише під іншою назвою.  І опозиційні сили Буковини обов'язково адекватно відреагують на ці намагання влади. Ми тепло зустрінемо високих гостей. Можливо, покажемо їм Маланку. Якщо ж говорити серйозно, то в Україні на законодавчому рівні закріплено європейський вектор розвитку країни. І будь-які спроби влади ревізувати цей курс є незаконними. Хоча я десь розумію її логіку. Зараз практично у загальнонаціональному масштабі спробують застосувати ту саму схему, яку під час останніх виборів використав губернатор Буковини пан Папієв. Пригадуєте, як він пояснював виборцям, що якщо вони хочуть мати газ, то повинні голосувати за кандидата на якого він вкаже? Щось подібне тепер будуть говорити всім українцям: хочете дешевого газу - мусимо приєднатися до Митного союзу. Хоча насправді це звичайний обман, проти якого ми рішуче заперечуємо".

(відео від chas.cv.ua)

Своєрідною відповіддю народному депутату можуть бути слова губернатор краю Михайла Папієва, який ще до його прес-конференції встиг зауважити: "Не забуваймо: свого часу саме на теренах Буковини, у Чернівцях творилась нова політика Європи, тому традиції наш край має. А той, хто з якихось причин ставить під сумнів значущість цих подій, працює насправді проти Буковини, її іміджу і цивілізаційному розвитку. Візит і перемовини офіційних делегацій Росії і України нас, як приймаючу сторону, зобов’язує проявити гостинність, відповідальність та професійність», - підсумував Михайло Папієв.

“Буковина – сприятливий край для проведення міжнародних переговорів найвищого рівня та утвердження України на світовій політичній та економічний арені. Позаяк традиції краю – толерантність, міжетнічна злагода та міжконфесійний спокій – найкраще підґрунтя для прийняття рішень такого штибу. ”, - сказав сьогодні, 8 січня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на щотижневій апаратній нараді. “Впевнений, українській і російській сторонам вдасться запропонувати ефективні шляхи зміцнення співпраці двох країн-партнерів, будуть прийняті і підписані взаємовигідні рішення, і це станеться на буковинській землі”, - наголосив глава облдержадміністрації.

1