'Суд так суд!' Бурбак через суд вимагає в Яринича спростувати брехню, нібито екс-нардеп вирубує ліс

"Суд так суд!" Бурбак через суд вимагає в Яринича спростувати брехню, нібито екс-нардеп вирубує ліс

28.07.2020, 17:37

Колишній народний депутат України від фракції "Народний фронт" Максим Бурбак подав до суду на депутата Чернівецької міськради Михайла Яринича через його заяву про те, що екс-нардеп причетний до вирубки лісу.

Про це юрист Олександр Маркідонов написав на своїй сторінці у Facebook.

"Останнім часом другорядні політики беруть участь у виборах використовуючи неправдиву інформацію стосовно осіб, які не словами, а діями піклуються про розвиток країни. Довелося і Бурбаку Максиму Юрійовичу (народний депутат України VII та VIII скликань) отримати на свою адресу брехливі звинувачення щодо причетності до незаконної вирубки лісу та бездіяльності щодо припинення таких дій", – повідомив Маркідонов.

Водночас юрист зауважив, що сьогодні "в інтересах Бурбака направив до суду позов про спростування недостовірної інформації, розповсюдженої в мережі інтернет Михайлом Яриничем (автор чергової брехні), якому тепер доведеться відповідати в суді".


У відповідь на це Михайло Яринич на своїй сторінці у Facebook написав, що не буде відмовлятись від своїх слів, адже вважає їх правдивими та готовий відповідати за свої слова у суді, - пише https://chernivtsi.online/.

 “”Каспруко-Бурбаківська” банда намагається виправдати всі свої невдачі і некомпетентність , зроблені ними за роки правління. Вони вибрали собі “вдалу” – мішень, мене! Ну, що ж пане “ЕКС”, СУД так СУД”, – написав Яринич.

 Він зауважив, що минув уже рік з часу публікації ролика, у якому депутат ЧМР звинуватив Максима Бурбака.

 “За рік після публікації, вже колишній міністр інфраструктури та колишній народний депутат Бурбак, який був у всіх сенсах “смотрящим ” за Буковиною, вирішив нагадати про себе перед стартом місцевої виборчої кампанії, на якій він наївно плекає надію на реванш і повернення до влади. Банда, що грабувала країну, вивозила ешалонами НАШ ЛІС та надра, була викинута більшістю українців на смітник історії. Але вони вперто знову рвуться до управління країною/областю/містом!”, – написав Яринич.

 Депутат закликав подивитись ролик і відповісти, чи правда в цьому ролику чи брехня і “чому цей ролик так дошкуляє всіляким “бурбакам”!”. 

 Нагадаємо, рік назад Чернівецький обласний штаб ТЕБ та НС прийняв рішення про введення стану надзвичайної ситуації регіонального рівня у 4 районах області – Сокирянському, Новоселицькому, Сторожинецькому та Вижницькому. У відповідь на повідомлення рятувальників депутат міської ради Михайло Яринич опублікував на своїй сторінці у Facebook відео про вирубку лісів на Буковині. У відео він звернувся до депутатів ВРУ з питанням про те, як “можна було спричинити таке безчинство в лісах Буковини”. 

1