'Були відрядження в Чернівці, однак це не принесло бажаних результатів': Великий американський інвестор іде з України і закриває завод на Франківщині

"Були відрядження в Чернівці, однак це не принесло бажаних результатів": Великий американський інвестор іде з України і закриває завод на Франківщині

19.05.2019, 14:53

Один із найбільших інвесторів Івано-Франківська ТОВ «Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед» закриває завод у селі Микитинці.

Про це пише «Репортер».

ТОВ «Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед» є частиною американської компанії «TE Connectivity», яка займається виробництвом електроніки і кабельно-електронних компонентів. Вона працює в 30 країнах по всьому світу і випускає близько 500 тисяч різних товарів.

ТОВ зайшло до Інвано-Франківської області у 2006 році, після чого 15 га території і 5 млн євро було виділено на будівництво заводу. З початку роботи на «Тайко» значно розширився штат працівників. У 2016 році там працювали близько 600 людей, а вже в 2018 році цифра збільшилася до 1105 робітників.

Перебої в роботі заводу почалися в минулому році і, як повідомляє «Репортер» це пов’язано з переходом європейців на машини-гібриди і електрокари, відповідно, впав попит на дизельні автомобілі. Є імовірність, що це позначиться і на інших українських виробниках у даній сфері.

Раніше були відрядження в Чернівці і Чехію, однак це не принесло бажаних результатів, і почалися масові скорочення працівників. Правління компанії відвідало Івано-Франківськ минулого тижня і зробило заяву про закриття заводу, а персоналу дали два місяці на пошуки нової роботи.

За словами заступника мера Богдана Білика, активність виробництва на підприємстві буде знижуватися до повного припинення роботи. Керівництво пояснило таке рішення оптимізацією виробництва і логістикою.

Незважаючи на те, що «Тайко» щорічно забезпечувало бюджет міста 10 млн гривень податків, Івано-Франківськ не залишиться надалі без інвестора. За словами Білика, вже є як мінімум чотири кандидати на цю посаду. Інше аналогічне підприємство готове забрати до себе працівників з «Тайко» для роботи на тому ж заводі, можливо, з подальшим розширенням.

Імена потенційних інвесторів Білик не називає, але відомо, що один із них приїхав з Німеччини для розширення виробництва. Варто відзначити, що до кінця року, поки буде працювати «Тайко», нове підприємство його замінити не зможе.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А чого відряжатися в Чернівці? Ці козли постійно гризуться, не можуть дійти згоди і дати собі раду - не те, що інвестора приймати...

avatar

Мигай

19 травня 2019 22:47