Буковину з робочим візитом відвідала Андреа Пастирнак

Буковину з робочим візитом відвідала Андреа Пастирнак

23.08.2017, 09:06

22 серпня, на Буковину з робочим візитом прибула Міністр у справах румунів звідусіль пані Андреа Пастирнак. Разом із Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні паном Крістіаном-Леоном Цуркану та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях пані Еленорою Молдован високопосадовець зустрілася з керівництвом Чернівецької області. Участь у протокольній зустрічі взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Так, пані Андреа Пастирнак поінформувала учасників зустрічі про тематику та результати своїх вчорашніх зустрічей з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та Міністром культури України Євгеном Нищуком.

У свою чергу керівник представницької влади регіону Іван Мунтян поінформував пані Міністра про історію міжрегіональної співпраці Чернівецької області та Сучавського повіту, а також висловив сподівання на поглиблення такого співробітництва.

«У жовтні минулого року ми провели четверте за рахунком спільне засідання депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової рад, під час якого прийняли низку важливих рішень щодо спільної реалізації транскордонних проектів та розвитку прикордонних територій наших регіонів. Запорукою успіху нашої співпраці вважаю якнайшвидше відновлення роботи усіх пунктів перетину українсько-румунського кордону, що знаходяться на території Чернівецької області», – відзначив посадовець.

Відтак сторони обговорили перспективи подальшої міжрегіональної та міжнародної взаємодії у сферах освіти, культури, транскордонного співробітництва, розвитку транспортної та прикордонної інфраструктури, охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, розглянуто питання про реконструкцію меморіального музею видатного румунського поета Міхая Емінеску та відкриття дитячої дошкільної установи з румунською мовою навчання в Чернівцях.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1