Буковинців знову поділять на сорти: одним спишуть борги за теплопостачання, а інших змусять заплатити за газ?

Буковинців знову поділять на сорти: одним спишуть борги за теплопостачання, а інших змусять заплатити за газ?

16.06.2022, 12:25

 Асоціації міст України вимагає від Кабміну списати борги теплокомуенерго і водоканалів.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан в прямому ефірі???? на UA:Перший розповів про підготовку громад до опалювального сезону та про механізми відновлення житлово-комунального господарства.
 
Перш за все він звернув увагу, на те що форма державної підтримки комунальних підприємств буде залежати від типу території, на якій вони працюють. З часу оголошення воєнного стану таких типів територій виникло чотири: глибокий тил, прифронтові області, населені пункти під тимчасовою окупацією та території з активними бойовими діями.
 
Сьогодні Асоціація міст України співпрацює з Урядом в напрацюванні двох механізмів підтримки, які повинні бути реалізовані одночасно:
 
???? збереження ціни на газ минулого опалювального сезону, щоб підприємства могли забезпечити мешканців теплом не підвищуючи тарифи;
???? списання старих боргів підприємств, для чого вже зареєстровано урядовий законопроект, що передбачає списання 38,2 млрд грн боргів для всіх підприємств, які надають послуги з тепло- і водопостачання.
 
????«Сьогодні наше спільне завдання з центральною владою — залишити тарифи на опалення та гаряче водопостачання на рівні минулого опалювального сезону. Для цього потрібна державна підтримка комунальної теплоенергетики, списання боргів, компенсація різниці в тарифах», — підкреслив О.Слобожан.
Відео на сайті АМУ: https://auc.org.ua/.../oleksandr-slobozhan-taryfy-na...
 
Якщо уряд підтримає дані пропозиції АМУ, то законослухняні платники комунальних послуг знову будуть покарані. Ті, хто чемно розраховується за газ і тепло постраждають, а тим, хто нехтував цим обов'язком отримуватимуть послугу безкоштовно? 
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1