Буковинців закликають  дотримуватися законності під час відзначення Дня Соборності України

Буковинців закликають дотримуватися законності під час відзначення Дня Соборності України

21.01.2021, 20:15

 22 січня, з нагоди 102 річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки на території Чернівецької області відбудеться низка публічних заходів. Співробітники поліції рекомендують утриматися від великого скупчення людей, суворо дотримуватися маскового режиму під час перебування в громадських місцях й не допускати будь-яких порушень публічної безпеки та порядку.

 Правоохоронці нагадують, що для запобігання стрімкому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, постановою Кабінету Міністрів України на території держави запроваджено карантин і встановлено відповідні обмежувальні заходи.

 Напередодні Дня Соборності України співробітники поліції Чернівецької області провели перемовини з представниками політичних партій, громадських організацій, органів влади та місцевого самоврядування щодо взаємодії для безпечного відзначення державного свята. Правоохоронці нагадали про важливість неухильного дотримання правил карантину, недопущення конфліктів і будь-яких правопорушень.

 Перед початком урочистостей співробітники вибухотехнічного та кінологічного підрозділів ГУНП в Чернівецькій області обстежать місця проведення заходів на наявність підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

 Наразі в обласному управлінні Нацполіції сформовано достатню кількість резерву для оперативного реагування на суспільно-небезпечні ситуації та порушення громадського порядку.

 Поліцейські закликають громадян поставитися з розумінням до вимушених обмежень і ретельніше дбати про власну безпеку.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1