Буковинців закликали до «Громадянської оборони»

Буковинців закликали до «Громадянської оборони»

05.10.2012, 03:20

Чернівецька обласна громадська організація «Захист» спільно із рухом «Чесно» та іншими позапартійними організаціями організовують проведення незалежного спостереження за ходом голосування у Чернівецькій області на виборах депутатів до Верховної Ради 28 жовтня 2012 року.

 Мета ініціативи « Громадянська оборона » – показати, що буковинці, незалежно від політичних переконань, здатні самостійно захистити своє чесне волевиявлення. Це буде свого роду експеримент, який продемонструє чи готові буковинці, без «фінансового заохочення», за власної волі, не словом, а ділом боротися проти фальсифікацій.

 Особливо важливим є день голосування 28 жовтня! Після нього можемо прокинутись уже в іншій державі, де результати виборів не будуть відповідати реальному голосуванню буковинців.

  Ініціатива «Громадянська оборона» ставить собі за мету, щоб на дільницях де будуть наші спостерігачі, не було фальшувань. Присутність спостерігача та недопущення фальшувань, можуть зробити маленький крок до іншої Держави. Тої Держави, за яку не буде соромно!

 Сьогодні, як ніколи важливо, щоб небайдужі громадяни були готові витратити один день з власного життя і своїми силами не допустити можливих фальшувань на виборчих дільницях. Це була б реально корисна для Буковини справа.

 Ініціатива «Громадянська оборона» пропонує небайдужим буковинцям (від 18 років), разом з громадською організацією «Захист» та рухом «Чесно», долучитися до спостереженням за ходом голосування на дільницях.

 З 5 по 19 жовтня ми оголошуємо набір для всіх охочих прийняти участь у захисті результатів голосування на дільницях. З 20 по 25 жовтня відбудеться серія навчань для добровольців, на яких будуть дані конкретні механізми протидії фальшуванням та ефективному спостереженню в рамках чинного законодавства.

 Вимоги до спостерігачів прості: 1. Бути старше 18 років 2. Мати змогу витрати 1 день з свого життя (28 жовтня) для спостереження за ходом голосування 3. Пройти навчання та отримати необхідний спостерігачу пакет документів.

 Якщо Ви готові прийняти участь у ініціативі «Громадянська оборона» звертайтеся за телефоном: 0661018482 (координатор проекту – Михайло Шморгун) або пишіть на e-mail: [email protected]

 Представники ініціативи «Громадянська оборона»:

Б. Бойко (ЧОГО «Захист»),

В.Міський (Рух «Чесно»),

Г. Боднараш (ПНТ «Аналітик»).

1