Буковинців просять до понеділка залишатися вдома і не покидати свої оселі

Буковинців просять до понеділка залишатися вдома і не покидати свої оселі

04.04.2020, 09:51

Увага!!! З 13:00 суботи (4 квітня), до 6:00 понеділка (6 квітня) у Чернівецькій області вводиться режим максимального обмеження будь-якого переміщення людей.

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. 

В суботу (4 квітня) просимо всіх мешканців області до 13:00 придбати необхідні продукти харчування з розрахунком на дві доби.

Закликаємо залишатися вдома і не покидати свої оселі до 6:00 понеділка (6 квітня).

Прошу максимально поширити!

Фото Тарас Піц.

ДОВІДКОВО:

З 28 березня по 3 квітня чисельність буковинців, інфікованих COVID-19, зросла вчетверо.

Про це напередодні сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час ефіру у фейсбуці, - пише https://molbuk.ua/.

"Всього за тиждень в області зафіксовано зростання кількості хворих в 4 рази. Якщо динаміка буде продовжуватися, не важко зрозуміти, що може відбуватися у наступні тижні", - сказав Осачук.

На думку посадовця, стрімке поширення інфекції зумовлене не надто серйозним ставленням і недотриманням карантинних заходів.

"особливо це проявилося за минулі вихідні, коли в суботу і неділю всі групами, великими компаніями виїхали на природу для того, щоб відсвяткувати гарну весняну днину. Але при цьому, ми забуваємо про ту небезпеку, яка чатує, коли ми контактуємо з іншими людьми. Лише перебуваючи вдома, з тими людьми, з ким ми проживаємо, ми зможемо звести до мінімуму контакти та знизити ризики заразити інших і заразитись самому", - додав голова ОДА.

Додамо, кількість хворих на Буковині станом на 3 квітня перевищила 200 осіб.

1