Буковинці Семенюк й Федоряк теж просили поляків визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу: поляки виявилися мудрішими

Буковинці Семенюк й Федоряк теж просили поляків визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу: поляки виявилися мудрішими

13.07.2013, 02:24

Як відомо, 148 народних депутатів від Партії регіонів та КПУ звернулися до керівництва Сейму Польщі з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

— Історія подібних прецедентів не знає, щоб народні депутати, котрі отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Дуже сумно й дивно, що серед підписантів є депутати від ПР із Чернівецької області з українськими прізвищами Семенюк та Федоряк. 

Якщо вони підписують різну маячню, то чому б їм не звернутися до польського Сейму з проханням вшанувати польське військо під керівництвом короля Яна-І, яке 516 років тому, 26 жовтня 1497 року у Козьминському лісі під Чернівцями було розгромлене молдавським господарем Стефаном-ІІІ?

Видно, панове Семенюк та Федоряк забули, що є депутатами українського, а не польського вищого законодавчого органу. Утім, для Буковини була б невелика втрата, якби на наступних виборах вони балотувалися до польського сейму, - переконаний перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль, слова якого цитує його власна прес-служба.

Польський Сейм не прийняв ключові поправки до резолюції, присвяченої Волинській трагедії 1943 року. У своїй резолюції парламент Польщі не вживає термін"геноцид" замість формули "етнічна чистка з ознаками геноциду". Про це пише Gazeta Wyborcza.

Дану поправку підтримали 212 депутатів, 222 висловилися проти і 6 утрималися.

Фактично Сейм залишив відому формулу, прийняту у 2009 році після офіційного примирення української та польської сторін.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав депутатів "не принижувати Україну".

"Що змінилося з 2009 року, коли парламент прийняв значно менш радикальну резолюцію? - звернувся він за кілька хвилин до голосування за внесення поправок. - А число жертв? Хіба змінилося наше обурення? Чи змінилося міжнародне право? 2013-й рік визначатиме геополітичне розташування України на кілька поколінь. Це залежатиме від результату про прийняття асоційованої угоди між Україною та Європейським Союзом" - додав Сікорський.

wyborcza.pl
Джерело: Gazeta.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Викликають огиду та зневагу не ці хитрозаді суб'єкти, а ті "виборці" - бидло, яке за них проголосували, а тепер плачуться, що їм так недобре.

avatar

Виборець

12 липня 2013 20:56

Федоряк поїхав в Київ у депутати аби у Хлібоці селами газ класти...

А простіше по народному - в огороді бузина у Києві дядько...

Клав він на ваш газ - але ж ви всі йому повиріли...

Ото ж маєте що маєте !!!  Так вам і треба

avatar

Виборець

12 липня 2013 21:22

Ці виродки яскраво демонструють суть нинішньої влади в Україні. Вони такі ж як - азіров, янукович, колесніченко табачник і т.п. Ця падлота ще "відповість" за все.

avatar

Юрій

12 липня 2013 21:28