Буковинці протестували під стінами Печерського суду у Києві проти політичних репресій

Буковинці протестували під стінами Печерського суду у Києві проти політичних репресій

01.07.2020, 22:38

Буковинці взяли участь в акції «Ні політичним репресіям». «Ні політичним переслідуванням», - яка відбулася сьогодні під стінами Печерський районний суд м. Києва - прес-служба.

"Ми за європейську і демократичну державу!", - прокоментувала власну участь в акції членкиня виконкому Чернівецької міської ради, активістка "Європейської солідарності" Наталія Фрунзе.

Під будівлею суду виступила дружина п'ятого Президента Марина Порошенко. "Нас не залякати і нас не зламати! І справа не тільки в Порошенку, справа в тих багатьох волонтерах, патріотах героях України, які люблять і захищають її. І ми не дамо зрадити їхнім діям, пам'яті, чесному імені", – заявила вона.

У прес-службі "Євросолідарності" порахували, що на акції зібралося майже 10 тисяч людей.

Нагадаємо, що сьогодні Печерський суд Києва продовжив обирати запобіжний захід для Петра Порошенка. Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк оголосив перерву в обранні запобіжного заходу Порошенку до 8 липня. Слідство вважає, що п'ятий Президент порушив процедуру під час призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Спочатку прокуратура просила арешт, але на засіданні 18 червня представники обвинувачення заявили, що достатньо буде особистих зобов'язань. Зокрема, щоби Петро Порошенко здав свої паспорти для виїзду за кордон. 

 Фото: Sergii Bostan 

Світлина від Sergii Bostan.

1