Буковинці підписуються проти Януковича  щопівторихвилини

Буковинці підписуються проти Януковича щопівторихвилини

18.10.2011, 21:31

За годину один активіст "Фронту змін" зібрав 40 автографів буковинців, які підписалися на листівці  "Україна проти Януковича!" І лише двоє людей відмовилися залишити свої автографи, та й то тільки через те, що поспішали у справах. Якщо так піде далі, то за місяць – два (включно з вихідними) доки триватиме ця всеукраїнська акція активісти політичної партії теоретично зможуть назбирати від 30 до 40 тисяч підписів буковинців. Водночас організатори акції, окремо підкресливши, що акція є довгостроковою, відмовилися назвати кількість підписів, на яку розраховують вийти на теренах краю. "Два місяці - це тільки початок. А загалом акція – довгострокова. Підписи зовсім не є для нас самоціллю. Так ми висловлюємо свою думку, свій протест, що ми проти Януковича", - пояснив  член ради Чернівецької облорганізації політпартії "Фронт змін", керівник депутатської групи у Чернівецькій облраді Сергій Юлик.

Наразі намети, де можна знайти відповідну листівку з прикінцевою заявою "Я голосую ПРОТИ вас! Я проти Януковича!" і поставити свій підпис розміщено у п'яти точках Чернівців, Новодністровську, усіх райцентрах та селах області. В обласному центрі, наприклад, намети працюватимуть на Центральній та Соборній площах міста, в районі "Гравітону" (вул. Руська, 248),  у Садгорі (вул.Івана Підкови, 3) і нарешті на розі проспекту Незалежності – вулиці Стасюка. З метою уникнення фальсифікацій та появи фальшивих листівок, на оригінальних вказано вихідні реквізити: відповідального за друк, друкарню і тираж 50 тисяч екземплярів. Для розміщення кожного намету у влади спеціально отримали дозвіл. Орендна плата за розміщення одного такого намету на території Чернівців у розмірі від 100 до 500 гривень на місяць (залежно від місця) надійде до міського бюджету.

"Акція має на меті довести, що переважна більшість українців налаштовані проти нинішнього президента і проти такої влади. Особисті підписи громадян на листівках мають засвідчити президентові, яка значна кількість людей насправді налаштована проти нього, його політики і дій. І якщо Україна проти Януковича, то  він, звісно, повинен піти. Ми не перевіряємо у людей жодних документів, якщо хтось не хоче вказувати прізвище, це також не є перешкодою для того, щоб залишили під листівкою свій підпис. Це несуттєво. Ми довіряємо кожній людині, і, дякувати Богові, люди довіряють нам!", - запевнив Сергій Юлик. У що переросте акція її чернівецькі організатори сказати поки що не готові. "Вірю, що до чогось ми прийдемо. І те, до чого ми прийдемо, буде кращим за те, що ми маємо тепер", - констатував Сергій Юлик.

Сергій Юлик також закликав всі опозиційні сили бути в цей час разом з "Фронтом змін" і приєднатися до акції "Україна проти Януковича!" Цей заклик, за словами Сергія Юлика, він озвучив сьогодні публічно вперше. "Сьогодні ми вже знаємо, що буковинці насправді думають про президента, - запевнив активіст "Фронту змін". Ми вже декілька днів тісно спілкуємося з людьми, тому впевнено можемо стверджувати: на Буковині багато людей проти цієї влади. Навіть політичні опоненти нашої політичної сили. Але тільки разом нам вдасться підняти дух і відродити віру громадян".

Розпочалася акція "Україна проти Януковича!", нагадаємо, 12 жовтня. Першим подібну листівку підписав лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.