Буковинці можуть повідомити про факти не задекларованої праці через онлайн - повідомлення

Буковинці можуть повідомити про факти не задекларованої праці через онлайн - повідомлення

11.07.2018, 15:24

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до мешканців Буковини:  якщо вам відомі випадки неофіційного працевлаштування, аби особисто потерпаєте від недобросовісних роботодавців, ви маєте можливість повідомити про це органи державного нагляду та контролю.

Таку можливість запровадила Державна служба України з питань праці.   

Для цього заявнику  необхідно на сайті Державної служби України з питань праці  http://dsp.gov.ua/ , або на сайті  Управління Держпраці у Чернівецькій області   http://cv.dsp.gov.ua/ ,  чи на інформаційному веб - ресурсі  Чернівецької обласної державної адміністрації http://bukoda.gov.ua/  віднайти розділ «Повідомити про не задекларовану працю».

Заявник має заповнити відповідну форму, в якій повідомити про конкретні факти неофіційного працевлаштування працівників.

Уся надана у повідомленні інформація використовуватиметься фахівцями Держпраці винятково з метою аналізу стану поширення не задекларованої праці та не підлягатиме розголошенню у разі проведення інспекційних відвідувань.

В області інспекційні відвідування суб’єктів господарювання щодо дотримання ними трудового  законодавства здійснюють головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Довідково:  головними державними інспекторами Управлінням Держпраці у Чернівецькій області за п’ять місяців 2018 року здійснено  156 заходів контролю з питань дотримання законодавства про працю, якими охоплено 149 роботодавців.

У ході здійснення заходів  головними державними інспекторами виявлено 354 порушення трудового законодавства. Із них майже 70 % порушень  зафіксовано на підприємствах приватної власності та у фізичних-осіб підприємців.

За результатами інспекційної роботи керівникам підприємств, установ, організацій  видано 88 приписів на усунення порушень. Складено та передано до суду 91 протокол щодо притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності.

 

1