Нардепи-буковинці Фищук і Бурбак ризикують знову роздратувати Гриценка

Нардепи-буковинці Фищук і Бурбак ризикують знову роздратувати Гриценка

16.05.2013, 17:47

Народні депутати від фракції "Батьківщина" Максим Бурбак і Олександр Фищук у четвер прийшли на засідання парламенту у вишиванках.

Таке фото Максим Бурбак виставив у мережі Facebook.

Нагадаємо, сьогодні у Чернівцях відзначають День вишиванки.

Народний депутат від ВО "Батьківщина" Анатолій Гриценко вважає прихід у Верховну раду у вишиванках проявом неповаги до законодавчого органу. Про це він написав у блозі на "Українській правді" ще 19 лютого 2013. 

"Мабуть, знову нариваюся, але... Вважаю, що депутати у вишиванках в залі пленарних засідань Ради – то смішно, несерйозно, прояв неповаги до законодавчого органу", - написав депутат.

Свою думку він пояснив тим, що парламентарі інших країн не приходять в законодавчий орган в національному одязі.

"Ви бачили американських конгресменів чи сенаторів зі стрічками на голові з орлиним пір'ям? Хіба вони менші патріоти своєї країни, ніж ми? Австрійських парламентарів у шкіряних шортах і національному одязі, бачили? Кожного тижня побачите, причому по всій країні, але у вихідний день, у парку чи ресторані – не в парламенті", - додав Гриценко.

"Я – не Чечетов і не Табачник. У моїй родині люблять і шанують українську культуру й українську традицію. Жінки в нашій родині завжди красиво вишивали, навіть мене малого мама трохи вчила", - підсумував нардеп.

Як відомо, депутати від "Батьківщини" і "Свободи" тоді прийшли до Верховної Ради у вівторок у вишиванках, депутати від УДАРу – у червоних светрах з написом "Голосую особисто".

Раніше нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що ходити у вишиванках до парламенту не можна. А згодом "регіонал" Віталій Журавський заявив, що депутати, які прийшли у Верховну Раду у вишиванках, порушують регламент.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Чекаємо якоїсь корисної інформації що конкретно  зроблено цими  депутатами, а у вишиванках їм і всім іншим українцям дуже гарно, бо це наш національний одяг, тому особливого піару тут не треба.

avatar

Виборець

16 травня 2013 17:12

А чому комуняка Федорук не прийшов у вишиванці ?
avatar

17 травня 2013 16:10

Тому і без вишиванки, що комуняка
avatar

Олена

17 травня 2013 16:12