Буковинці долучилися до багатотисячного мітингу за імпічмент Президента у Києві (ОНОВЛЕНО о 19.10)

Буковинці долучилися до багатотисячного мітингу за імпічмент Президента у Києві (ОНОВЛЕНО о 19.10)

04.12.2017, 11:13

3 ГРУДНЯ у Києві відбувся Марш за імпічмент, до якого долучилися й буковинці.

Мітингувальники з усієї України провели протестну акцію в центрі Києва із закликом імпічмента Президента Петра Порошенка.

- Делегація з Буковини долучилася до Маршу за імпічмент. Ця акція стала наймасштабнішою з часів Майдану. Люди прийшли, бо їм набридло чекати. Чекати, коли закінчиться АТО (яке мало тривати години, а не роки!!), чекати реальної, а не бутафорської боротьби з корупцією, чекати європейський стандартів життя. - написав у своїй сторінці у Facebook лідер РНС на Буковині Роман Ванзуряк.

 - Ми заслужили на краще, гідне життя! І владна верхівка мусить почути свій народ. Народ, якому увірвався терпець. Президент, який не виконує своїх обіцянок, мусить піти.

 - Ми вкотре переконались, що влада боїться нас, боїться свого народу – єдиний телеканал, що транслював Марш за імпічмент, був заблокований "порохоботами". Але правду неможливо приховати.

 - Протест набирає сили. Все більше і більше українців долучаються до протестних рухів. І я переконаний, що правда таки переможе. Бо правда – з народом! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі заявив, що Порошенко наказав заарештувати його нібито за спробу державного перевороту

  " Це, можливо, єдиний шанс мирним, законним способом зупинити сповзання України в диктатуру і нову Руїну", - зазначив лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі на сторінці в Facebook.

 Cаакашвілі зазначив, що через чотири роки після початку Революції гідності влада нікого не покарала за злочини проти Майдану, переслідує політичних опонентів, масово порушує права людини, а головне - кожного дня грабує армію, заганяє в злидні пенсіонерів, позбавляє гідного майбутнього нашу молодь.

"Якщо ми їх не зупинимо, зараз ми зрадимо Революцію гідності, зрадимо всіх тих, хто віддав життя в Києві та на Сході України. Але ще гірше - ми втратимо країну", - заявив Cаакашвілі.

Як повідомила активіста Ольга Мотуляк, люди вимагають встановити винних у вбивствах Небесної Сотні, змінити “корупційний податок” на економіку, продати бізнес Порошенка та ухвалити закон про імпічмент.

 Такої ж думки учасниця цієї акції протесту, чернівецька волотнерка Тамара Боровик. Ось що вона написала в листі порталові БукІнфо:

 Тільки що повернулась з Київа. Спостерігала за настроєм людей, які вийшли на Віче. Констатую: Україна прокидається. Якщо в першому Віче місяць тому прийняли участь півтори-дві тисячи учасників, то вчора їх було понад пятидесят тисяч. І це - не дивлячись на повну інформаційну блокаду на телевізийнах каналах та в пресі. Блокують і Фейсбук.

 Необхідно зазначити, що змінився і віковий ценз протестувальників. Якщо на першому Віче були люди переважно середнього та старшого віку, то вчора переважала молодь. Хоча бачила людей на милицях, і зовсім стареньких, яких під руки підтримували родичі. Зазначаю, що і риторика вчорашнього Віче змінилась.

 Якщо місяць назад протестуючі вимагали прийняття чотирьох Законів, то зараз основними вимогами було: "Імпічмент!", "Владу геть!", "Бандитів на нари!". На Віче приїхали люди з усіх областей України. Кожна область мала свої транспаранти та знамена. Повстав і Київ.

 Цікаво, чи почують зараз можновладці голос народу? Бо цей голос вже не зупинити. Є одне слово, яке дуже точно відображає вчорашній людський настрій- "Допекли!!".

1


КОМЕНТАРІ (1)

саакашвілі розпорошив протестний електорат, тепер під слово імпічмент людей не зберуть ніколи. 

avatar

Селянин

04 грудня 2017 14:22