Буковинський УКРОП: Тестування не повинно принижувати працю педагогів

Буковинський УКРОП: Тестування не повинно принижувати працю педагогів

24.11.2017, 11:11

Фракція УКРОПу в Чернівецькій обласній раді виступила на захист буковинських педагогів. Йдеться про добровільне тестування, яке запровадила очільниця департаменту освіти й науки Буковини Оксана Палійчук.

«Минулого року тестування спричинило хвилю обурення як серед учителів, так і серед батьків. Так, головна освітянка Буковини заявляла, що кожен третій педагог продемонстрував рівень «не вище трійки». Водночас тестування у форматі ЗНО мало низку як юридичних, так і методично-організаційних недопрацювань. Я вивчав це питання і виявив, що при переведенні тестового результату в 12-бальну оцінку були використані неправильні шкали оцінювання та не враховано ті шкали, які розроблені Українським центром оцінювання якості освіти. Саме через це й отримано низькі бали вчителів. Також у багатьох запитаннях були допущені помилки», - розповів укропівець Іван Костащук.

Він повідомив, що тепер комісія з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики детально дослідить, чи були зроблені практичні висновки щодо тестування вчителів.

«Ми не допустимо, щоб працю вчителів принижували! Тестування повинно бути виключно добровільним! Жодного тиску! В разі ж порушення прав учителя, неправильної шкали оцінювання чи інших порушень будемо звертатися до Міністерства освіти й науки України», – зауважують в УКРОПі.

Нагадаємо, що, згідно з наказом департаменту освіти, вчителів Буковини зобов’язали складати тестування у формі ЗНО. На запит депутатів Міністерство освіти і науки надало відповідь, що тестування вчителів є правомірним, тож буде проводитися й наступного року.

1