Буковинського підприємця, який продавав сонячні панелі,  шахраї ошукали майже на пів мільйона гривень

Буковинського підприємця, який продавав сонячні панелі, шахраї ошукали майже на пів мільйона гривень

01.07.2022, 11:53

Нагадаємо: поліцейські Чернівецької області припинили діяльність злочинної групи, яка вчиняла шахрайські дії в різних регіонах України.

Замовляючи товари через інтернет, зловмисники отримували їх за підробленими паспортами без оплати. За результатами досудового розслідування слідчі поліції скерували до суду обвинувальні акти.  

Розслідуючи шахрайську схему, правоохоронці встановили членів організованої групи, спосіб та обставини вчинення злочинів.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що раніше судимий житель Житомирської області організував злочинне угруповання, залучивши до нього знайомих із Черкащини. Об’єктом їхніх протиправних посягань став підприємець, який через інтернет-магазин реалізовував обладнання для встановлення та обслуговування сонячних панелей.

Зловмисники замовляли в інтернет-магазині коштовні пристрої та оформляли доставку в різні регіони України. Далі виготовляли підроблені паспорти з чужими персональними даними та використовували їх для безоплатного отримання замовлення. За інформацією слідства, своїми діями порушники завдали підприємцю збитків майже на пів мільйона гривень.

Наразі організатор злочинної групи та його спільники обвинувачуються в шахрайському заволодінні чужим майном у великому розмірі, підробленні й використанні офіційних документів, вчинених організованою групою. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених:

  • частиною 3 статті 28, частиною 3 і 4 статті 358 Кримінального кодексу України;
  • частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

1