Буковинські татусі, серед яких також є посадовці Чернівецької ОДА, вперше в цьому році офіційно святкують День батька

Буковинські татусі, серед яких також є посадовці Чернівецької ОДА, вперше в цьому році офіційно святкують День батька

16.06.2019, 10:32

Сьогодні в Україні вперше в цьому році святкують День батька. Вітаємо усіх чоловіків, які відчули радість батьківства! Дякуємо, що є гідним прикладом для сина та добрими чарівниками, порадниками для донечок!

Прес-служба Чернівецька обласна державна адміністрація вирішила спитати татусів – держслужбовців, як вони поєднують основну роботу з батьківством, якому відпочинку з родиною надають перевагу, як виховують та якими хотіли б бачити своїх чад у майбутньому.

Михайло Павлюк, виконуючий обов’язки голови ОДА:

«Я – щасливий батько 3-х дітей. Зараз, на жаль, маю небагато часу для них, адже робота забирає практично весь час. Проте решту часу повністю проводжу з синами та донечкою. Намагаюся з ними подорожувати, зі старшим сином спілкуюся англійською, він досить непогано нею володіє: хочу, аби він мав відповідні навики спілкування.

Загалом я дивлюся вперед з особливою місією: батько повинен зробити з кожного хлопця чоловіка, відповідального громадянина, а з дівчинки – освічену здорову молоду леді. Цим я і займатимуся впродовж наступних багатьох років».

Євген Семенюк, головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку управління інфраструктури ОДА зізнається:

«Мої відносини з донькою - це щось особливе.. Весь вільний час приділяю сім’ї та донечці. Наразі Євгенії рік та 8 місяців. Яка б гарна робота не була, щодня, як почую і побачу малу по телефону – одразу хочеться бігти до неї. Щоранку, коли йду на роботу, намагаюсь втекти тихенько з дому, поки вона спить, бо якщо Євгенія прокинеться, вона просто не захоче мене відпустити… Навіть якщо я відсутній в той момент, перебуваю у відрядженні, то обов’язково в нас з нею спілкування відбувається по телефону через вацап, інакше вона не лягає спати без мене».

Михайло Павлюк (Mykhailo Pavliuk)
Jenya Semeniyk

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

А ми продовжуємо вітати буковинських татусів вперше в цьому році з Днем батька і розповідати про те, як держслужбовці, котрі працюють в будинку з левами, поєднують у собі ще й відповідальну та важливу професію батька, що хочуть прищепити своїм дітям та які думки у них виникають щодо цього.

Про це повідомляє  Чернівецька обласна державна адміністрація

Віталій Савкін, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА, вже навіть встиг стати дідусем! Він вважає, що основна робота не повинна заважати спілкуванню з дітьми.

«Коли ти приходиш додому, ти повинен зробити усе, аби компенсувати той втрачений час, адже більшу частину свого життя ми проводимо на роботі, дати дитині «установки» в житті, правильно її змотивувати, надати поради в якихось кризових ситуаціях. Тому батьківська робота – вона цілодобова».

«З донькою Оленою бачимось щодня. Більше року тому вона вийшла заміж, а 2 дні тому моєму внуку – Іванові - виповнилось 11 місяців! Бажаю усім відчути радість батьківства та вступити до «інституту батьків та дідусів» кожному батькові якнайшвидше», - поділився Віталій Савкін.

Василь Гостюк, заступник голови ОДА, дуже щасливий, що став батьком.

«Моїй донечці Юлії – 4,5 місяці. Вона для мене – весь світ, щохвилини хочу бути з нею поруч… Звісно, розумію, що доньці варто приділяти більше часу. Це не завжди вдається. Проте ми встановили собі з дружиною правило: кожні вихідні ми проводимо родиною втрьох.

Вже зараз замислюємось над тим, аби в майбутньому дитина отримала відповідну освіту для розвитку. Ми докладемо з дружиною всіх зусиль, аби Юлечка отримала належну освіту та мала можливість обрати ту професію, яка їй буде до вподоби, а ми готові підтримати будь-який її вибір…».

Ще один заступник голови ОДА Мирослав Заячук, розуміє, що діти потребують більшої уваги з його боку: «Зокрема, тому, що підлітковий вік потребує уваги. Дружина та донечки – Анастасія та Надія – полюбляють відпочинок з рюкзаками та наметом у горах, на Дністрі, на Шацьких озерах. Тож у вихідні – must have – виїхати разом на природу. Пишаюсь донечками: відчуваю, що Анастасії передалась моя любов до географії, і 3 рік поспіль вона виграє конкурс зі Всеукраїнської олімпіади з географії, у серпні – готується до світового етапу в Південній Кореї. Менша – Надія – цікавиться комп’ютерним дизайном (вона - справжній математик, як тато дружини), також відвідує музичну школу і вчиться грати на гітарі…

Зазвичай дівчатка ставляться терпляче та з розумінням до того, що я менше часу можу приділити їм.. Мабуть, у тому числі, через напружений графік обох донечок.

Vitalii Savkin
Василь Гостюк
Заячук Мирослав

1