Буковинські 'Свободівці' провели низку святкових заходів до 25 річниці Незалежности України

Буковинські "Свободівці" провели низку святкових заходів до 25 річниці Незалежности України

25.08.2016, 22:43

24 серпня 2016 року буковинські свободівці провели низку святкових заходів на честь 25 річниці Незалежности України. Святкування розпочалось із спільного покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку, а вже після – націоналісти вирушили містами Буковини в рамках автопробігу.

«Минуло чверть століття, як Українська Держава утвердилася і ми стали незалежними. Довгий шлях боротьби пройдений і український народ зумів здобути самостійність. Сьогодні ми святкуємо, та кожен повинен пам’ятати тих, хто забезпечує спокій та мирне життя українцям. Адже бійці, які боряться за цілісність України та спокій нації – герої» - зазначив свободівець, депутат обласної ради Віктор Крохмаль.

На початку автопробігу націоналісти завітали на відкриття баскетбольного турніру у 22 школі м. Чернівці. Турнір організував Віктор Крохмаль спільно із представниками Житлобудівного комплексу «Водограй» Василем Зазуляком та Андрієм Пивоваровим.

Андрій Пивоваром під час привітання гостей та учасників турніру наголосив: «Ми повинні виховувати здорове покоління задля нашого щасливого майбутнього. Адже сьогодні боротьба за незалежність продовжується і нам потрібна здорова та сильна духом молодь, щоб продовжувати будувати квітучу Державу».

Також, на відкриття турніру з вуличного баскетболу завітали представники Школи гопака. Гості продемонстрували глядачам вміння з бойового мистецтва.

У турнірі брали участь кілька команд із різних шкіл міста. Серед юніорів перше місце здобула команда «БУКА». Серед дорослих учасників, перемогу здобула команда Школи номер 16.

Свободівці, хто вирушив в рамках святкового автопробігу відвідали понад 10 міст та містечок Чернівецької области. В кожному місті націоналістів зустрічали посмішками та вдячністю за привітання із Днем Незалежности.

- До автопробігу готувались, але в мене як координатора і відповідального за його проведення, десь глибоко в душі закрадались сумніви,  а чи буде сприйнята наша акція достойно, чи не буде якихось інсенуацій і ворожого ставлення, - поділився враженнями Дмитро Дорош. Вразило, що під час проїзду всі  - справді всі зустрічні - віталися, махали руками,  також сигналили. І це повторювалося в усіх населених пунктах. А особливо вразило коли ми проїжджали Тралкою, де  якраз проходив офіційний захід і вся масса народу, а їх там, напевно,  було більше 3 тис людей, в одний момент повернули свої голови у наш бік. Це було класно!

Також, 24 серпня виповнилося 90 років свободівцю кіцманщини Костянтину Журавлю із с. Брусниця. Організатори автопробігу завітали до побратима та  привітали іменинника.

«Побажали перш за все міцного козацького здоров’я та прожити до ста літ. Нам потрібні такі щирі та віддані націоналісти, як пан Костянтин. Така людина може поділитися великим досвідом, за що й поважаємо його. Так знаменно, адже 25 років тому Україна подарувала найцінніший подарунок нашому побратиму – Держава стала незалежною» - прокоментував свободівець, організатор заходу Дмитро Дорош.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1


КОМЕНТАРІ (4)

Чому на світлинах відсутні ті, які з ригами голосують в унісон ?

avatar

???

25 серпня 2016 20:38

маклович,кандиба горе калдырь ну и полупокер илюк.

avatar

777

25 серпня 2016 21:47

продан не дав дозвіл

avatar

25 серпня 2016 23:41

Вони тусувались біля Мельничука на Центральній площі (ну, туа хвилин 15 як і сам Великий Вусатий Пан)

avatar

78

26 серпня 2016 12:57