Буковинські регіонали спробують скинути вину за штурм ОДА на 'сімейного' Демидова? (оновлено)

Буковинські регіонали спробують скинути вину за штурм ОДА на "сімейного" Демидова? (оновлено)

28.01.2014, 17:25

Принаймні таке припущення може випливати з пропозиції керівника фракції Партії регіонів в Чернівецькій обласній раді Георгія Галиця. Кілька хвилин тому він оприлюднив ЗАЯВУ  фракції Партії регіонів в Чернівецькій обласній раді, в якій, зокрема, пропонує скликати позачергову сесію Чернівецької обласної ради з метою прийняття рішень, спрямованих на реальне пониження градусу політичного протистояння в області, з’ясування причин, що призвели до ескалації справедливого обурення людей та насилля, притягнення винних до відповідальності, заслуховування звітів керівників правоохоронних органів області щодо їх ролі у посиленні суспільного протистояння та прийняття обласного бюджету на 2014 рік".

Причиною невдоволення керівництва області може бути те, що під час спроб людей потрапити в приміщення Чернівецької ОДА правоохоронці поводилися досить стримано. Вони тільки охороняли будівлю, але не переходили в наступ і не били людей. Хоч і застосовували до особливо  активних сльозогінний газ. Цілком може бути, що такий пасивний спротив був не до вподоби губернатору Папієву, якого представники опозиції звинувачують у провокуванні конфлікту і називають справжнім винуватцем подій, які того дня мали місце в ОДА. Зокрема, досі нема відповіді, хто дав команду не допускати в приміщення народних депутатів, частину депутатів обласної ради і журналістів, що фактино спровокувало всі подальші події. 

Про гідну поведінку буковинських правоохоронців під час подій в ОДА сьогодні заявив народний депутат України Максим Бурбак:

- Тепер регіонали вирішили скликати позачергову сесію обласної ради і, увага … «понизити градус політичного протистояння в області». Яке блюзнірство. А ще наказати винних хоче п.Галиць та послухати звіт керівників правоохоронних органів щодо їх ролі у суспільному протистоянні. Тобто вже заздалегідь правоохоронців звинувачують в посиленні протистояння. До честі буковинських правоохоронців, вели вони себе достойно під час різних мітингів та акцій, на відміну від багатьох їхніх колег з інших областей.

Призначеного начальником обласного управління МВС України в Чернівецькій області  ЗМІ деякий час вважали креатурою "сім'ї", зокрема особисто міністра внутрішніх справ пана Захарченка. На першій прес-конференції пана Демидова журналісти прямо запитали у нього, чи належить від до "Сім'ї". Щоправда майбутній генерал тоді тільки віджартувався. Мовляв, "Перейти мені дорогу ніхто не може, а до сім'ї я належу".

Підставою для припущень про суперечності між Папієвим і Демидовим з'явилися після ініційованих міліцією перевірок діяльності управління капітального будівництва ЧОДА, яке очолює В.Карвацький. Представники опозиції не раз публічно заявляли, що саме через це управління обласна влада відмиває кошти. Проте нічого, крім галасу в пресі перевірка не дала, а справу, схоже, тихо спустили на гальмах. 

Про те, що обласна влада справді незадоволена Демидовим стало зрозуміло, коли його підлеглі інкримінували отримання хабаря головному архітектору області. Один з підлеглих губернатора навіть спромігся на публічну критику міліцейського відомства. Пан Павел, нагадаємо,  тоді заявив, що "підозрюваному в отриманні хабаря головному архітектору області інкримінують те, за що він не міг би "брати", бо вирішення питань із білбордами в області на дорогах, про які йдеться в повідомленнях міліції, не входить до його компетенції. Також чиновник  тоді припустив, що, можливо, правоохоронні органи "роблять показник" по затриманню хабарників". Очевидно, що давати  коментарі такого змісту без узгодження їх з керівництвом ОДА простий начальник департаменту не міг. 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Все правильно, шо нічо не правильно !!!

avatar

arnold

28 січня 2014 22:37

avatar

Василь Грекул

17 лютого 2014 19:05

Чому ця стаття зникла з титульної сторінки сайту?

Aдмін: Що значить зникла  з титульної сторінки? Вона перемістилася вниз, бо її місце зайняли інші новини. На титульній сторінці відображається тільки певна кількість новин. А знайти стару новину  можна у відповідному розділі. На горі під назвою є рубрики. Ця має бути в розділі політика або суспільство. У розділах можна гортати сторінки. А якщо вже зовсім несила це робити, то можна у віконечку пошук (праворуч вгорі) задати прізвище "Демидов" і пошук видасть перелік, де буде і цей результат. 

avatar

Дон Педро Чупакабро (+Адмін)

18 лютого 2014 08:37