Буковинські прикордонники визначили кращих з-поміж себе

Буковинські прикордонники визначили кращих з-поміж себе

24.12.2012, 19:55

Днями, в актовій залі управління Чернівецького прикордонного загону відбулося підведення підсумків оперативно-службової діяльності прикордонного загону за 2012 рік . У заході взяли участь заступник начальника Західного регіонального управління – начальник інженерно-технічного відділу - генерал-майор Олександр Книр, начальник Чернівецького прикордонного загону - полковник Андрій Бура та начальники підрозділів охорони державного кордону.

Як повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби, капітан Сергій Бровко, в ході засідання генерал-майор Олександр Книр довів до персоналу загону рішення колегії, яка нещодавно відбулося в Адміністрації Держприкордонслужби України, а також основні пріоритетні напрямки роботи на 2013 рік. Розглядаючи оперативно-службову діяльності прикордонного загону Олександр Миколайович – як куратор загону відмітив, що в поточному році управлінням прикордонного загону та начальниками підрозділів охорони державного кордону чимало зроблено, в плані облаштування кордону, посиленні прикордонної безпеки, спрощення прикордонних процедур, введення іноваційних підходів в службі, забезпечення правопорядку, і багато іншого про що свідчить аналітика.

Так, загалом за 11 місяці 2012 року на ділянці Чернівецького прикордонного загону у встановленому порядку через кордон пропущено майже 3 мільйони осіб та 850 тисяч транспортних засобів. Під час перетину державного кордону в пунктах пропуску виявлено 369 осіб, які використовували підроблені, чужі або недійсні паспортні  документи.

За цей ж період охоронцями кордону затримано 12 незаконних мігрантів, відмовлено в пропуску через кордон 188 потенційним незаконним мігрантам, затримано 116 осіб за незаконне перетинання державного кордону України, ще 318 осіб за порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску.

Окрім вищезгаданого персоналом загону притягнуто до відповідальності 337 осіб за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, складено 893 протоколи про адміністративні правопорушення де  на правопорушників накладено стягнень у вигляді штрафів на загальну суму понад 367 тисяч гривень.

Варто  також сказати, що за звітній період прикордонниками вилучено 25 одиниць зброї, 47 штук боєприпасів, більше 3 кілограм психотропних лікарських засобів та майже 1,5 кілограми наркотичних речовин, виявлено 5 автомобілів з несправними та підробленими документами, затримано 1 автомобіль, що знаходився у розшуку та понад 85 транспортних засобів, які використовувались  як засіб незаконного переміщення товарів.

За незаконне переміщення товарів та вантажів через державний кордон, в тому числі і цигарок яких в 233 випадках було  виявлено понад 1,6 мільйонів штук, прикордонниками Чернівецького загону було збагачено державну казну на  понад 15 мільйон гривень.

Наприкінці засідання були визначені кращі підрозділи та військовослужбовці, здобутки яких не могла залишилася поза увагою. Як наголосив  начальник Чернівецького загону полковник Андрій Бура, праця колективу, злагодженість та відповідальність персоналу  принесла чималі здобутки, які були відзначені вищим керівництвом, а 2013 рік для прикордонного загону принесе нові і кращі результати.

По закінченню засідання перехідні кубки та грамоти знайшли своїх власників, ними стали відділи прикордонної служби «Порубне», «Черепківка», «Герца», «Сокиряни», «Красноїльськ», «Чернівці», «Вашківці».

1