На Буковині розшукують водія-втікача з місця аварії, в якій загинула молода буковинка (ОНОВЛЕНО)

На Буковині розшукують водія-втікача з місця аварії, в якій загинула молода буковинка (ОНОВЛЕНО)

17.08.2021, 18:45

Нагадаємо: вранці 16 серпня у селі Припруття Чернівецького району сталося зіткнення двох автомобілів, внаслідок якого травмувався один із водіїв, а його пасажирка загинула. Інший кермувальник утік з місця аварії, покинувши своє авто.

 Поліцейські здійснили низку розшуково-слідчих заходів і встановили особу водія-втікача. За попередньою інформацією, за кермом автомобіля «Opel Insignia» перебував 28-річний житель міста Новоселиця – Вадим Валерійович Недуга.

 Наразі співробітники поліції Чернівецької області встановлюють місцезнаходження вказаного чоловіка.

 Якщо вам відома будь-яка інформація про можливе місце перебування Вадима Недуги – прохання терміново повідомити на спецлінію поліції «102».

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
Вадима неодноразово зупиняли правоохоронці через підозри у нетверезому водінні транспортом. Що відомо про чоловіка, якого визнали винним у вчиненні ще однієї трагічної автопригоди на Буковині, і як йому вдавалося уникнути відповідальності за це – читайте у матеріалі molbuk.ua.
 
Хто такий Вадим Недуга

28-річний мешканець містечка Новоселиця Вадим Недуга уже кілька років працює на митниці. Спочатку – на Львівській, пізніше – на Галицькій митниці Держмитслужби, згодом почав працювати на рідній, Чернівецькій. Тут же державним інспектором працює і його батько Валерій Недуга.

В електронній декларації Вадима немає практично нічого, окрім його зарплати. Натомість у власності його батька – житловий будинок в Новоселиці, чотири земельні ділянки, квартири в Чернівцях та Новоселиці і ряд торгівельних приміщень.

Якщо у е-декларації Вадима Недуги немає жодного транспортного засобу, то його батьки виявились справжніми автолюбителями: у їх власності – Mercedes Benz S 320, Opel Astra, Toyota Venza, Skoda Fabia, раритетна "Волга" і навіть автобус "Богдан".

Як з’ясувалося, Вадим не вперше потрапляє у трагічні автопригоди. Так, 14 квітня 2016 року він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем, в салоні якого перебував пасажир – його товариш. Вони їхали по трасі "Житомир-Чернівці" із Динівців до Припруття. Вадим на повороті не справився з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем ВАЗ-21144, а пізніше – з КаМАЗом.

Як зазначається у судових матеріалах, внаслідок автопригоди загинув товариш Вадима Недуги.

Загиблим був відомий спортсмен Михайло Синюшко.



Тоді ж Новоселицький районний суд вирішив не карати суворо винуватця аварії, зважаючи на те, що він розкаявся у вчиненому, а також компенсував завдані збитки усім постраждалим у цій ДТП. Тож суд призначив йому покарання у вигляді 1,5 років умовного ув’язнення.

Проте вже згодом Вадим Недуга знову потрапляє в епіцентр уваги правоохоронців. Щодо нього складають адмінпротоколи про водіння авто у стані алкогольного сп’яніння.

21 вересня 2018 року правоохоронці встановили, що він керував автівкою Opel Insignia у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по трасі з Чернівців до Львова. Зокрема, полісмени зупинили буковинця поблизу об’їзної дороги у Коломиї через порушенням ним правил дорожнього руху.
"Запропонували пройти обстеження на приладі Драгер та залучили свідків, які проїжджали по дорозі. Вказав, що технічний прилад Драгер не є офіційно дозволеним для застосування поліцейськими приладом, вважає, що у нього мали брати кров на аналіз, однак у мед заклад йому ніхто не пропонував їхати", – йдеться у судовому рішенні.

Однак притягнути до відповідальності Вадима Недугу тоді не вдалося: суд закрив провадження щодо нього у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

А вже 9 жовтня 2018 року Львівський суд визнає його винним через "п’яне" водіння та позбавляє його на рік права керування усіма видами транспорту.

У квітні 2020 року на Вадима знову накладають адмінпротокол через нетверезе водіння авто у Львові. Його затримали на вулиці Кульпарківській, коли він керував тим же автомобілем Opel Insignia. Від огляду на стан сп’яніння за допомогою приладу Drager він відмовився.

На судове засідання він не з’явився, проте розгляд цієї справи розпочався аж у вересні 2020 року. Тож суд вирішив закрити цю справу у зв’язку із закінченням строку, протягом якого правопорушника можна притягнути до відповідальності.

Що відомо про смертельну ДТП у Припрутті



16 серпня внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у Припрутті поблизу Чернівців загинула Діана Чинчик. Їй був лише 21 рік.



Лікарі намагалися врятувати їй життя, проте, незважаючи на всі зусилля медиків, під час надання допомоги буковинка померла.

Поліція розшукує зловмисника


У поліції сьогодні оприлюднили прізвище та ім’я водія автівки Opel, який втік з місця пригоди – Вадим Недуга.

"Наразі співробітники поліції Чернівецької області встановлюють місцезнаходження вказаного чоловіка", – повідомила прес-служба ГУНП в області.

"Якщо вам відома будь-яка інформація про можливе місце перебування Вадима Недуги – прохання терміново повідомити на спецлінію поліції 102", – додали у поліції.
1